Με κίτρινες κάρτες η 13η έκθεση αξιολόγησης!!!

Προτελευταία έκθεση αξιολόγησης με πολλούς αστερίσκους για την Ελλάδα εξέδωσαν οι θεσμοί.

Τα «καμπανάκια» επισκιάζουν τα εύσημα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που τοποθετείται στην περιοχή του 8,5% για το 2021.

Στην έκθεση διαπιστώνονται καθυστερήσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα,

στα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου,

στην εκκαθάριση του στοκ των συντάξεων,

στην είσπραξη των ποσών από την επιστρεπτέα προκαταβολή,

στη δικαιοσύνη, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη!!!

Σε ότι αφορά την πορεία του προϋπολογισμού οι θεσμοί επισημαίνουν ότι «οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί» με τις βασικότερες πηγές ανησυχίας να συνδέονται με την μετάλλαξη Όμικρον αλλά και με την βόμβα της ενεργειακής ακρίβειας που οδηγεί στη λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης.

«Συντάσσεται στο πλαίσιο του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας το οποίο χρησιμεύει για να διασφαλίζει τη συνεχή στήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χρηματοδοτικής συνδρομής το 2018», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η “ανάγνωση” του υπουργού Οικονομικών

«Εξαιρετικά θετική για τη χώρα»

χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τη 13η έκθεση αξιολόγησης.

Ο υπουργός σημειώνει πως η έκθεση πιστοποιεί ότι η ελληνική οικονομία ανέκαμψε γρήγορα και ισχυρά από την υγειονομική κρίση και ότι οι προοπτικές της παραμένουν ευοίωνες, παρά την υψηλή αβεβαιότητα που προκαλούν διεθνώς ο Covid-19 και οι αυξήσεις τιμών, ιδίως στην αγορά ενέργειας.

Προσέθεσε δε, ότι η έκθεση τονίζει και την «ταχεία αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού και στον, υψηλότερο του αναμενομένου, πληθωρισμό, με νέα στοχευμένη στήριξη».

Τώρα εμείς ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να χαρακτηρίσουμε την “ανάγνωση” αποκωδικοποίηση  του Υπουργού Οικονομικών γι’αυτά  που μας προσάπτουν!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.