Λοβέρδος σε γραμμή Ν.Δ.!!!

Αφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. περί ίσων αποστάσεων, αναπαράγοντας την επιχειρηματολογία του Μαξίμου!!!

• «Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα και δεν τηρούμε ίσες αποστάσεις από κανέναν», απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την περασμένη εβδομάδα η Ν.Δ., κορυφώνοντας τις επιθέσεις της εναντίον του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο αναπτύσσει δυναμική και αποτελεί κίνδυνο για το κυβερνών κόμμα στο χώρο του Κέντρου και στο θέμα της αυτοδυναμίας, το κατηγόρησε ότι τηρεί ίσες αποστάσεις και ότι παίζει ρόλο «επιτήδειου ουδέτερου».

Η ενοχλημένη αυτή αντίδραση αφορούσε τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο επεισόδιο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και το κλείσιμο του μικροφώνου του από το προεδρείο της Βουλής (επειδή μίλησε για το σκάνδαλο Novartis), καθώς από το μέγαρο Μαξίμου και την οδό Πειραιώς εξέλαβαν ως μη ικανοποιητικό το σχόλιο που έκανε η Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα.

Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη είχε επισημάνει ότι «η θλιβερή εικόνα στο ελληνικό Κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών».

Επιπλέον, είχε κάνει λόγο για «χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ» που οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας, ενώ είχε εκτιμήσει ότι τα δύο κόμματα μαζί «δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας».

Ωστόσο, η αποδοκιμασία αυτή δεν φάνηκε να καλύπτει τη φανατικά αντι-ΣΥΡΙΖΑ πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., η οποία βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να εκφράσει την πρώτη δημόσια διαφοροποίησή της από τη γραμμή της νέας ηγεσίας.

Μπροστάρης τέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, αφήνοντας αιχμές κατά της στρατηγικής Ανδρουλάκη, χωρίς όμως να κάνει ονομαστική αναφορά, αλλά μιλώντας για τη δική του θεώρηση υποστήριξε (ΕΡΤ) ότι «το πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική είναι οι ίσες αποστάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «ο λαός μάς εξέλεξε για να έχουμε θέσεις και όχι για να ρωτάμε τι λένε οι άλλοι για να πάρουμε κι εμείς θέση», ενώ, συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, συμπλήρωσε ότι «αυτονομία δεν είναι ένα κόμμα να βγάζει μεζούρα και να λέει 30 πόντους από εκεί και 30 πόντους από εκεί, αλλά αυτονομία είναι η αυτοτελής παραγωγή πολιτικής, χωρίς να νοιάζεσαι τι λέει ο άλλος».

Ούτε κουβέντα

Παρόμοια κριτική, που εν πολλοίς αναπαρήγαγε το γαλάζιο επιχείρημα κατά του ΚΙΝ.ΑΛΛ., είχε ασκήσει μερικές μέρες νωρίτερα και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, υπογραμμίζοντας με άρθρο της («Τα Νέα») ότι «η τοξικότητα την οποία επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική σκηνή με πραξικοπηματικό και άξεστο τρόπο ένας βουλευτής οφείλει να καταδικαστεί από όλους μας, χωρίς μισόλογα».

Είναι δε ενδεικτικό της μονόπλευρης παρέμβασής τους ότι τόσο η κ. Καϊλή όσο και ο κ. Λοβέρδος απέφυγαν να πουν το παραμικρό για τις επιθέσεις της Ν.Δ. και του Αδωνη Γεωργιάδη εναντίον του κόμματός τους και του προέδρου τους, Νίκου Ανδρουλάκη.

Από τη μεριά τους, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επαναλάμβαναν την πάγια θέση του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταμερίζει ευθύνες, ούτε γίνεται διαιτητής. «Κινούμαστε αποκλειστικά με βάση τις αρχές και τις θέσεις μας και έχουμε σαφή και διαχρονική θέση υπέρ της αλήθειας, της δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών θεσμών».

Ο δε Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε με τη σειρά του να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, με κύριο αποδέκτη τους διαφωνούντες, δηλώνοντας («Πρώτο Θέμα») χαρακτηριστικά:

«Το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν. Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα, δεν έχουμε επιλεκτικές ευαισθησίες.

Απέναντι στις τοξικές και άγονες συγκρούσεις Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλουμε τη θετική μας πολιτική πρόταση.

Επιμένουμε στη δική μας αυτόνομη πορεία και την προοδευτική μας ταυτότητα.

Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες και τις θέσεις μας.

Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ευθύνης και της δημιουργικής αντιπολίτευσης με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες για αξιοπρέπεια στη ζωή του πολίτη».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.