Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τα ποσά που θα αποπληρώσουν 700.000 επιχειρήσεις!!!

«Κουρεμένα» έως και 75% θα είναι τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής που θα αποπληρώσουν 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, που ενισχύθηκαν με το ποσό των 8,3 δις. ευρώ την περίοδο της πανδημίας!!!

Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει μέχρι τα τέλη Μαρτίου να αποφασίσουν εάν:

●θα εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής προκειμένου να λάβουν έξτρα έκπτωση 15% ή

●θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στις 30 Ιουνίου.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι φορολογούμενοι να δουν το «λογαριασμό» της επιστρεπτέας.

Το ποσό δηλαδή που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος.

Εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα, η ΑΑΔΕ θα πρέπει έως τα μέσα Μαρτίου να αναρτήσει τα εκκαθαριστικά των οφειλόμενων ποσών, στο λογαριασμό των φορολογούμενων στην ψηφιακή πύλη myAADE.

Η οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής θα εμφανιστεί στις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή».

Τα ποσά

Όπως αναφέρει ο “Οικονομικός Ταχυδρόμος”, τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι κουρεμένα έως και 75% και με τα σημερινά δεδομένα ισχύουν τα εξής:

Επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019, δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019 και έχουν τηρήσει τη ρήτρα περί διατήρησης των θέσεων εργασίας επιστρέφουν:

– Το 25% της ενίσχυσης, εφόσον η μείωση των εσόδων από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών του 2020 της επιχείρησης ξεπερνάει το 30% σε σχέση με τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών του 2019 και η επιχείρηση παρουσιάζει ζημιές προ φόρων το 2020.

– Το 33,3% της ενίσχυσης για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Από τη διαδικασία της επιστροφής εξαιρούνται, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που έχει εκδοθεί, επιχειρήσεις που επλήγησαν αποδεδειγμένα από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου 2021, βάσει σχετικών βεβαιώσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.