Βούλιαξαν σπίτια στο Νέο Βουτζά Αττικής!!!

Σήμερα θα γίνει αυτοψία στην περιοχή, ενώ θα γίνουν και επιμέρους μετρήσεις για να διευκρινιστούν τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του φαινομένου.

Πού αποδίδει την καθίζηση ο καθηγητής Γεωλογίας του Παν. Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.

Κάτοικοι του νέου Βουτζά είδαν τα σπίτια τους να ”βυθίζονται”…

Τα εγκατέλειψαν άμεσα, όμως ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει.

Συνολικά τρία σπίτια κινδυνεύουν να τα καταπιεί το ρέμα στην περιοχή του Νέου Βουτζά, καθώς η καθίζηση, που αρχικά ήταν 30 πόντους, έγινε τρία μέτρα!!!

Η κακοκαιρία «Ελπίς» επιδείνωσε την κατάσταση.

Οπως μεταδίδει το skai.gr, διασχίζοντας κανείς τον δρόμο στο Νέο Βουτζά παρατηρεί ότι ο δρόμος έχει υποχωρήσει καθώς και ότι διπλοκατοικία έχει γύρει προς τον δρόμο.

Μέχρι τώρα έχουν υποστεί καθίζηση τρεις κατοικίες. Ειδικοί επισημαίνουν ωστόσο ότι το φαινόμενο μπορεί να επεκταθεί και αλλού!!!

“Στην συγκεκριμένη περιοχή έχουμε έναν συνδιασμό αρνητικών μορφολογικών κλίσεων ενός ασταθούς εδαφικού μανδύα και μιας υποσκαφής, που έγινε από παρακείμενο ρέμα.

Όλα αυτά μαζί με το γεγονός, ότι οι κατασκευές θεμελιώθηκαν πάνω στον εδαφικό μανδύα και όχι σε βαθύτερα γεωλογικά στρώματα συνετέλεσαν στο να έχουμε αυτήν την αστάθεια” εξηγεί ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα επιδεινωθεί, ιδίως αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή έντονες βροχοπτώσεις.

Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στην περιοχή, ενώ θα γίνουν και επιμέρους μετρήσεις για να διευκρινιστούν τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του φαινομένου!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.