Έξι εκατ. ευρώ σε εργολάβους για… κλειστούς,από το χιόνι,δρόμους πληρώνει ο Γ. Πατούλης!!!

Έως 6 εκατομμύρια ευρώ για δρόμους που έκλεισαν με την έναρξη της χιονόπτωσης της κακοκαιρίας «Ελπίδας», αποφάσισε να δώσει σε ένα πλήθος εργολάβων η περιφερειακή αρχή Αττικής του Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο μιας απευθείας ανάθεσης που αποφασίστηκε τελευταία στιγμή και με τον «λογαριασμό» να έρχεται εκ των υστέρων!!!

Στη χθεσινή (Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, με ψήφους αποκλειστικά της παράταξης του περιφερειάρχη, εγκρίθηκε δαπάνη «μέχρι του ενδεικτικού συνολικού ποσού των έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000,00€)» για μίσθωση μηχανημάτων και προσωπικού εργολαβικών εταιρειών για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τη χιονόπτωση (π.χ. εργασίες αποχιονισμού).

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήρθε ουσιαστικά να εγκρίνει δαπάνη απευθείας ανάθεσης που είχε αποφασιστεί από τον περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, στις 21 Ιανουαρίου, δηλαδή την Παρασκευή πριν από την εμφάνιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μέσω αυτής, αποφασίστηκε με διαδικασίες «διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση» (δηλαδή με απευθείας ανάθεση), η μίσθωση μηχανημάτων από 19 εργοληπτικές εταιρείες.

Ως γνωστόν, η Περιφέρεια Αττικής απέτυχε να κρατήσει ανοιχτούς κεντρικούς άξονες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

Οδικές αρτηρίες όπως η Μεσογείων και η Κατεχάκη έκλεισαν από το χιόνι και τώρα έρχεται η λυπητερή στιγμή του λογαριασμού.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, έως 6 εκατομμύρια ευρώ –χρήματα των φορολογούμενων- θα δαπανηθούν για κλειστούς δρόμους.

Σύμφωνα με την εισήγηση (ολόκληρο το έγγραφο παρακάτω), που μάλιστα κατατέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, «η ακριβής δαπάνη θα προκύψει απολογιστικά» και θα εγκριθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, όλες οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις κατήγγειλαν τις ενέργειες της περιφερειακής αρχής Πατούλη.

Σε δήλωσή τους τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (και περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γ. Σγουρού) Δημήτρης Κατσικάρης και Νίκος Ανδρουλακάκης ανέφεραν:

«Καταψηφίζουμε αυτό το τεράστιο ποσό των 6 εκατομμυρίων, που έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή εκ των υστέρων, χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση, χωρίς ακριβή στοιχεία για κάθε παρέμβαση, την ώρα που οι δρόμοι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής ΔΕΝ  αποχιονίστηκαν εγκαίρως και η διοίκηση της Περιφέρειας απεδείχθη γυμνή και ανίκανη να επιτελέσει το καθήκον της!!!

Επιπλέον όλοι ξέρουν ότι υπήρξε έγκαιρη πρόγνωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, άρα έπρεπε να είχε γίνει έκτακτη Οικονομική Επιτροπή για να εγκρίνει την απόφαση του Περιφερειάρχη, που βγήκε άλλωστε, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε, ότι στις 11 Ιανουαρίου δόθηκαν άλλες 500.000 ευρώ.

Είναι πολλά τα λεφτά με βάση τη δουλειά που ΔΕΝ έγινε, όπως όλοι ξέρουμε πια.

Παρότι τα φαινόμενα έχουν τελειώσει πολλές μέρες, και πάλι δεν ενημερωθήκαμε ποιος είναι ο απολογισμός σε χρήμα, βάσει των πραγματικών ημερολογίων για τις παρεμβάσεις που έγιναν -στα λίγα σημεία που έγιναν ανεπιτυχώς.

Φυσικά, δεν υπάρχει ενεργή εργολαβία αποχιονισμού, ούτε ενεργή σύμβαση προμήθειας άλατος, κάτι που αποτελεί κόλαφο για τον κ. Πατούλη που συνεχίζει να κάνει επικοινωνιακές φιέστες με φόντο ακριβοπληρωμένα μηχανήματα που νοικιάστηκαν με απευθείας ανάθεση.

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για μια ακόμη φορά απέτυχε παταγωδώς».

Σημειώνεται ότι για σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου (στις 16.30),ήταν  προγραμματισμένο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο όπου θα συζητουνταν το χάος που επικράτησε στην Αττική στη διάρκεια της «Ελπίδας».

Πρόκειται για μια συνεδρίαση που προκλήθηκε κατόπιν αιτήματος σύσσωμης της αντιπολίτευσης και, σύμφωνα με πληροφορίες  η προαναφερθείσα δαπάνη θα καταγγελθεί σε υψηλούς τόνους.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.