Σοβαρή καταγγελία Σπίρτζη: «Διορισμένος σε κρατικές θέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο υπόδικος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ» – Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση!!!(βίντεο)

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο τομεάρχης ΠροΠο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, όσον αφορά στον πανεπιστημιακό καθηγητή της ΑΣΟΕΕ η υπόθεση του οποίου ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε από αγνώστους την Τρίτη εντός του πανεπιστημίου.

Ο καθηγητής βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, που αφορούν τοκογλυφία, εκβίαση, λογοκλοπή και εγκλήματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, με τον τομεάρχη ΠροΠο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύπτει πως ο συγκεκριμένος πανεπιστημιακός καθηγητής έχει διοριστεί σε κρατικές θέσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Χρ. Σπίρτζης μιλώντας στο Kontra Channel, και αφού καταδίκασε τον ξυλοδαρμό του καθηγητή, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο καθηγητής είχε διοριστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δύο φορές στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και είχε, επίσης, διοριστεί στη διοίκηση του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, μάλιστα, επαναδιορίστηκε για δεύτερη φορά, τον Ιούλιο του 2021».

Ενώ στη συνέχεια ο τομεάρχης ΠροΠο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, για τα οποία περιμένει και απαντήσεις:

«Ρωτάμε την κυβέρνηση να μας πει, αν αυτός ο άνθρωπος με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κατάλληλος για να διορίζεται σε κρατικές θέσεις.

Πότε ενημερώθηκε η κυβέρνηση για τις εν εξελίξει δικαστικές εκκρεμότητες του;

Αναρωτιέμαι πως με αυτές τις κατηγορίες τον διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ, με ποια κριτήρια έγιναν οι διορισμοί σε δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις αλλά και σε ποιες ενέργειες προέβη η υπουργός Παιδείας, όταν έμαθε για τις υπο δικαστική διερεύνηση υποθέσεις του».

Ο Χρήστος Σπίρτζης προσέθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ποια μέλη της αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη των τοποθετήσεων του καθηγητή σε κρατικές θέσεις αλλά και την ευθύνη της πλήρους απραξίας όταν περιήλθαν σε γνώση της κυβέρνησης οι κατηγορίες που βαραίνουν τον καθηγητή.

«Εμείς καταδικάζουμε τις παράγκες στις οποίες αναφέρθηκε ο κύριος Θεοδωρικάκος.

Όλες τις παράγκες, όμως…» είπε με νόημα ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει απαντήσεις από την κυβέρνηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου!!!

Λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.