Οι Κύπριοι ξεφτιλίζουν τον Αδωνι Γεωργιάδη για τα ψέματα με τα τεστ!!!

«Case study πολιτικής ανευθυνότητας και γελοιότητας οι δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη!!!

Τα είπε μας πρόσβαλε μετά τα μάζεψε διαψεύδοντας το ηχητικό της ΕΡΤ που ακούγεται να τα λέει!!!»

Σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση εξελίσσονται   τα «ψέματα» του Αδωνι Γεωργιάδη και η κατασυκοφάντηση της Κυπριακής Κυβέρνησης για τα PCR που διαθέτει  στους Κύπριους πολίτες – σε πολύ χαμηλές τιμές-  αφού τα όσα είπε και ξείπε έφεραν ακόμα και την αντίδραση  της  Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Αντιπρόεδρου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ ( Οργανισμό για την Ασφάλεια και την συνεργασία στην Ευρώπη),  η οποία έγραψε τα ακόλουθα:

«Case study πολιτικής ανευθυνότητας και γελοιότητας οι δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη!!!

Τα είπε μας πρόσβαλε μετά τα μάζεψε διαψεύδοντας το ηχητικό της ΕΡΤ που ακούγεται να τα λέει!!!

Ίσως να τους στείλουμε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη (Ο αρμόδιος ελεγκτής της κυπριακής κυβέρνησης)  να τους δείξει πως περιορίζεται η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ!!!»

Η οργισμένη απάντηση της αντιπροέδρου της ΚΣ ΟΑΣΕ ηρθε  γιατί ο υπουργός Ανάπτυξης  προκειμένου να καλύψει την κυβερνητική ανικανότητα να ρίξει τις τιμές στα μοριακά τεστ, έβγαλε άχρηστα τα Κυπριακά που πωλούνται πολύ φτηνότερα.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση ότι τα PCR test που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο είναι «πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. ».

Την απάντηση αυτή ο υπουργός την έδωσε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο γιατί στην Κύπρο τα μοριακά τεστ στοιχίζουν μόνο 20 και 25 ευρώ ενώ στην Ελλάδα ακόμα και με την νέα τιμή φτάνουν  τα 47 ευρώ.

Την επομένη ωστόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης  και μετά την έντονη αντίδραση της Κυπριακής πλευράς  αναγκάστηκε να ανασκευάσει γράφοντας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ότι «Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές».

Στον Αδωνι Γεωργιάδη  απάντησε και  ο υπουργός Υγείας της Κύπρου λέγοντας:

 Όλα τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για διενέργεια εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων ECDC και έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιούνται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.