Σολωμόντια λύση ετοιμάζει το ΥΠΑΑΤ για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών!!!

Λίγες ημέρες προτού εκπνεύσει η καταληκτική προθεσμία υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών (Υπομέτρο 6.1), οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 19.000.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο τελικός αριθμός των υποψήφιων δικαιούχων ενίσχυσης αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ την εκτίμηση των 11.000-12.000 παραγωγών, που αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, δεν προκαλεί έκπληξη η πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπ. Λιβανού, για ακόμα δύο νέες προκηρύξεις Νέων Αγροτών την επόμενη προγραμματική περίοδο.

 

Τι θα γίνει μετά τις 14 Δεκεμβρίου

Ρευστή είναι η κατάσταση σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης παράτασης στη διαδικασία υποβολής αίτησης και κατάθεσης ηλεκτρονικού φακέλου των υποψήφιων δικαιούχων.

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν δύο διαφορετικές τάσεις:

Η μία εκφράζεται κυρίως από τα μελετητικά γραφεία και προσβλέπει σε μια παράταση τουλάχιστον ενός μηνός ακόμη.

Με τη δεύτερη τάση φαίνεται να συντάσσεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ που δεν επιθυμεί μια μεγάλη παράταση για τους εξής λόγους:

Πρώτον, διότι επιθυμεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του προγράμματος και να ξεκινήσει η αξιολόγηση των φακέλων όσο το δυνατόν συντομότερα. Άλλωστε, για να γίνει νέα προκήρυξη Σχεδίων Βελτίωσης θα πρέπει να «κλείσει» το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, καθώς θα υπάρχουν δικαιούχοι που μετά την ένταξή τους στο πρόγραμμα θα θελήσουν να το συνδυάσουν με την ενίσχυση του προγράμματος των Σχεδίων.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι εν πολλοίς έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει καλυφθεί ο αριθμός των δικαιούχων που καλύπτονται από το μπάτζετ του προγράμματος.

Επομένως, σε μια «ανοιχτή» παράταση υπάρχει ο φόβος να συσσωρευτούν αιτήσεις που αυτομάτως θα τεθούν εκτός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αναμένεται να δοθεί μια σολομώντεια λύση, δηλαδή μια ολιγοήμερη παράταση για να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά των φακέλων τους όσοι θα έχουν πάρει ήδη πρωτόκολλο έως τις 14/12.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.