Σοκ από τον σημερινό αριθμό κρουσμάτων – Θα ξεπεράσουν τις 15.000, σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη!!!

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σήμερα θα ξεπεράσουμε τις 15.000 κρούσματα.

Χτες ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 9.284.

Η αύξηση μέσα σε μια ημέρα είναι δραματική και ξεπερνά τις χειρότερες εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Η μετάλλαξη Όμικρον αγγίζει το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Αττική.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, οι εξελίξεις μπορεί να φέρουν νωρίτερα την εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες για την 3η Ιανουαρίου.

Στελέχη του ΕΟΔΥ εκτιμούσαν χθες πως η εγχώρια εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον αγγίζει ως τώρα περίπου το 20% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ότι έπεται συνέχεια με πενταψήφια νούμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον είναι περίπου 80 και εξετάζονται τουλάχιστον άλλα 200 ύποπτα κρούσματα -όπου ύποπτα βάλτε σχεδόν σίγουρα θετικά- πολλά από τα οποία στην Κρήτη και στην Αττική.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το τρέχον διάστημα οι επιστήμονες εξετάζουν κρούσματα της Όμικρον και άλλων μεταλλάξεων των δύο προηγούμενων εβδομάδων, οπότε η Όμικρον ήταν ακόμη στην αρχή της… διαδρομής της. Στην πορεία η χώρα μπήκε σε εορταστικό κλίμα, με πάρτι, εξόδους και συναθροίσεις σε σπίτια και σε μαγαζιά, επίκειται και η Πρωτοχρονιά, οπότε περί τα μέσα Ιανουαρίου θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα της κατάστασης.

Οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες, ηλικίας από 16 έως 30 ετών, φαίνεται να προσβάλλονται περισσότερο, πιθανόν λόγω αυξημένης κινητικότητας.

Τρία στα δέκα κρούσματα αφορούν σε παιδιά ηλικίας κάτω των 18 χρόνων.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.