Σφοδρή απάντηση Ξανθού στις προκλητικές δηλώσεις Οικονόμου: Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικού θράσους – Μετά από 2,5 χρόνια ΝΔ, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που αδράνησε και η πανδημία βρήκε το ΕΣΥ εξασθενημένο!!!

Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικού θράσους!!!

Μετά από 2,5 χρόνια ΝΔ, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που αδράνησε και η πανδημία βρήκε το ΕΣΥ εξασθενημένο!!!

Προκλητική απάντηση για τις θλιβερές εικόνες των νοσοκομείων που βρίσκονται σε οριακό σημείο μετά την έκρηξη της πανδημίας και την εγκληματική αδράνεια του υπουργείου Υγείας έδωσε η κυβέρνηση, καθώς ρίχνει την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Η πανδημία βρήκε την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή περίοδο, με το ΕΣΥ εξασθενημένο από την αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος διαστρέβλωσε πλήρως την πραγματικότητα:

«Όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα έκανε τα πάντα: προχώρησε εγκαίρως σε γενικό lockdown, όταν έπρεπε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού και πρωτοστάτησε στα συστήματα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. Πριν ακόμη βρεθεί το εμβόλιο, ενίσχυσε το ΕΣΥ, υπερδιπλασιάζοντας τις Μ.Ε.Θ., προσλαμβάνοντας περίπου 12.000 υγειονομικούς, αξιοποιώντας δωρεές και εντάσσοντας σε ένα κοινό σχέδιο τους ιδιωτικούς φορείς υγείας. Μέσα σε εβδομάδες έγιναν στη χώρα -σε σχέση με το ΕΣΥ- όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σκληρή απάντηση – με αναλυτικά στοιχεία και αριθμούς – έδωσε ο Ανδρέας Ξανθός ο οποίος τόνισε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικού θράσους.

«Την ώρα που στα δημόσια νοσοκομεία επανέρχονται συνθήκες “ιατρικής πολέμου” και διαλογής ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ, την ώρα της κατάρρευσης των νοσοκομείων και της απόγνωσης των “ανθρώπων της πρώτης γραμμής”, η κυβέρνηση καταφεύγει στη βολική αλλά προκλητική, γραμμή της μετάθεσης ευθυνών. 

Τώρα λοιπόν, 2,5 μετά τη διακυβέρνηση της ΝΔ, θυμήθηκαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που αδράνησε και η πανδημία μας βρήκε με το ΕΣΥ εξασθενημένο!» τονίζει ο τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!!

Όπως σημειώνει, «ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που μετά την καταστροφική πρώτη μνημονιακή περίοδο( 2010-2015), δεν ήταν απλώς εξασθενημένο αλλά ετοιμόρροπο.

Με μείωση 40% των δημόσιων δαπανών υγείας, “πάγωμα” των προσλήψεων, απομάκρυνση 2.500 ειδικευμένων γιατρών και αποδιοργάνωση της ΠΦΥ στις πόλεις, κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων και, κυρίως, με αποκλεισμό 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυτό λοιπόν το «πληγωμένο» από τη λιτότητα και τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες ΕΣΥ, στάθηκε στα πόδια του και έγινε προσβάσιμο σε όλους χάρις στην τεράστια «επουλωτική» προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!!!

Αυξήθηκε η χρηματοδότηση του,

νοικοκυρεύτηκαν και ξεχρέωσαν τα νοσοκομεία,

έγιναν 8000 μόνιμες προσλήψεις και πολύ περισσότερες συμβασιούχων,

άλλαξε η αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων από 1/5 σε 1/1,

καταργήθηκε το 5ευρω στα τακτικά ιατρεία,

αναπτύχθηκαν 127 νέες δημόσιες δομές ( ΤΟΜΥ),

άνοιξαν κλειστά νοσοκομεία ( Νοσοκομείο Σαντορίνης, ΚΥ Αστικού Τύπου Πατησίων),

ενισχύθηκαν τα ΤΕΠ με ειδικευμένους γιατρούς και, πάνω απ΄ όλα,

με το ν.4368/2016 αντιμετωπίστηκε δραστικά η υγειονομική φτώχεια και υλοποιήθηκε η στρατηγική της καθολικής και ισότιμης κάλυψης του πληθυσμού».

Ο Ανδρέας Ξανθός τονίζει ότι «η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα.

Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται, το αφήγημα της “θωράκισης” του ΕΣΥ είναι καταγέλαστο πλέον και η «γύμνια» στη διαχείριση και στην έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται.

Ας αφήσουν τους εξυπνακισμούς και ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, διασφαλίζοντας την κοινωνική και πολιτική συναίνεση γύρω από ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σωθούν ζωές, για την αναχαίτιση της πανδημίας, τον καθολικό εμβολιασμό και την ενδυνάμωση του ΕΣΥ».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.