Σε ανεμβολίαστους και εγκυμονούσες έφτασε το φύλλο επίταξης ιδιωτών γιατρών στη Β. Ελλάδα!!!

Με την εγκληματική υποστελέχωση του ΕΣΥ, τις γεμάτες ΜΕΘ και την αναστολή χιλιάδων ανεμβολίαστων υγειονομικών, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε περίπου 80 επιτάξεις των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών επί πληρωμή για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Φύλλα πορείας έλαβαν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί καθώς και γιατροί που ήδη εθελοντικά συνδράμουν σε άλλα δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα λιποθύμησε υγειονομικός στο «Παπανικολάου» λόγω της τρομερής πίεσης και του φόρτου εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πρώτους 12 γιατρούς που έχουν λάβει φύλλα πορείας και που εμφανίστηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, οι τρεις δεν μπορούν να εργαστούν!!!

Συγκεκριμένα, η μία φέρεται να μην έχει εμβολιαστεί και να βρίσκεται σε αναστολή, ενώ οι άλλοι δύο παρέχουν ήδη εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε δημόσια νοσοκομεία, στο «Παπανικολάου» και στο «424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο».

Άκυρες φέρονται να είναι και 2 από τις 7 επιτάξεις στον Άγιο Παύλο λόγω ανάλογων περιστατικών!!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το «Παπανικολάου»!!!

Σήμερα μία υγειονομικός λιποθύμησε στο «Παπανικολάου» μετά από πολλές ώρες συνεχόμενης εργασίας, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η χθεσινή ήταν μια εφιαλτική εφημερία, αφού σημειώθηκαν «πάνω από 50 εισαγωγές, ο ρυθμός προσέλευσης πάρα πολύ αυξημένος, μεγάλη διασπορά του ιού, τα κρεβάτια εντατικής γεμάτα».

Σχετικά με τις επιστρατεύσεις, ο Ν. Καπραβέλος δήλωσε ότι το νοσοκομείο του θα βοηθηθεί με 6 -7 άτομα αλλά υπογράμμισε πως έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του συστήματος και πως «είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Στη Λάρισα φέρεται να επιστράτευσαν γυναίκα σε ενδιαφέρουσα!!!

Ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού  καταγγέλλει πως η διαδικασία «γίνεται με μεγάλη προχειρότητα, επιστρατεύοντας ακόμα και εγκυμονούσες.

Πρόκειται για ένα παρακινδυνευμένο εγχείρημα της πολιτείας, αποτελεί επίπονη διαδικασία για τους επιστρατευμένους γιατρούς με απορρύθμιση της ζωής τους και της εργασίας τους και αφαιμάζει προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα που είναι απασχολημένο με την περίθαλψη τόσο χιλιάδων ολιγοσυμπτωματικών νοσηλευομένων στο σπίτι όσο και δεκάδων στις ιδιωτικές κλινικές».

Ο Σύλλογος κατηγορεί την Πολιτεία  ότι «δεν κατάφεραν, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, να προετοιμάσουν το Σύστημα Υγείας ώστε να προσφέρει πλήρεις και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με covid -19 αλλά και σε ασθενείς με χειρουργικά ή άλλα παθολογικά προβλήματα που τρέχουν παράλληλα χωρίς κορονοϊό, παρόλο που στην περιοχή μας το σύστημα ενισχύθηκε και αποσυμφορήθηκε από τον ιδιωτικό τομέα που αριθμεί 15 Ιδιωτικές Κλινικές και 2 μεγάλα Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους».

Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καλεί σε συλλαλητήριο την επόμενη Πέμπτη και κατηγορούν τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και τις διοικήσεις υγειονομικών περιφερειών και νοσοκομείων για τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.

«Εδώ και πάνω από χρόνο διαβάζουμε για 1.200 ή 1.400 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες ανοιγοκλείνουν κατά το δοκούν, με την κυβέρνηση ξεδιάντροπα να επαίρεται ότι ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας, όταν στην πραγματικότητα οι καινούργιες κλίνες στην πλειοψηφία τους είναι μόνο κατ’ ευφημισμόν κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες γίνεται προσχηματική και μόνο νοσηλεία με δυσθεώρητη νοσηρότητα και θνητότητα» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.