Νέα μέτρα / Οι ακραίες αντιφάσεις και οι εκτός τόπου και χρόνου εξαγγελίες!!!

«Άβουλοι και μοιραίοι αντάμα, αποδεικνύονται πια επικίνδυνοι για την Υγεία των πολιτών» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ!!!

Μέτρα ασπιρίνες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι εξαγγελίες του Θάνου Πλεύρη μπροστά στην «τρομακτική» αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και στο δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό ρεκόρ.

Τα μέτρα, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί, αφορούν τους ανεμβολίαστους τους οποίους η κυβέρνηση βγάζει στη «σέντρα».

Έτσι, αντί να πείσουν στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων, επεκτείνουν τα υποχρεωτικά μοριακά ή rapid τεστ στους ανεμβολίαστους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση.

Συγκεκριμένα, από το ερχόμενο Σάββατο:

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα είναι υποχρεωμένοι με δυο τεστ εβδομαδιαίως.

H πρόσβαση των ανεμβολίαστων στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test.

Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να εξαιρέσει τις εκκλησίες, χαρακτηρίζοντάς τις «αναγκαίες δραστηριότητες»!!!

Δε θα υπάρχει επίσης υποχρέωση για τεστ σε όσους προσέρχονται σε καταστήματα τροφίμων και σε φαρμακεία.

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση πέταξε το «μπαλάκι» στους καταστηματάρχες, τους οποίους υποχρεώνει να κάνουν τους ελέγχους.

Ήδη έχουν έρθει οι πρώτες αντιδράσεις, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη, να μιλά για «ασύμμετρο βάρος» στις πλάτες του λιανεμπορίου.

Φυσικά ο υπουργός Υγείας δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σε μέτρα αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής μεταφοράς στα οποία στοιβάζονται καθημερινά οι πολίτες, ούτε στην ανάγκη αραίωσης των μαθητών στα σχολικά τμήματα.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.