Κλειστή η εστίαση τη Δευτέρα στην Πάτρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα!!!

Κατεβάζουν ρολά αύριο, Δευτέρα καφέ, εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης στην Πάτρα, με τους καταστηματάρχες να αντιδρούν στα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα www.patrasevents.gr, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών, Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) ζητά από τα μέλη του σε ολόκληρη την Αχαΐα να κλείσουν τα καταστήματά τους και διοργανώνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

«Ενόψει των επερχόμενων σκληρών μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση σε συνδυασμό με το ενεργειακό κόστος και το κύμα ακρίβειας σε πρώτες ύλες, που στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις μας, ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί τα μέλη του, τους παραγωγικούς φορείς του Νομού και τους πολίτες σε διαμαρτυρία- κινητοποίηση, την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, το πρωί, στην Πλατεία Γεωργίου.

Τα καταστήματα εστίασης θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλο το 24ωρο.

Στη διαμαρτυρία θα συμμετέχει μαζί με εμάς και ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών, Μανικιούρ Πεντικιούρ Νομού Αχαΐας η «Αγία Τριάς» ενώ αναμένεται η επίσημη συμμετοχή και άλλων Σωματείων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα λάβει μέρος και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, ο οποίος χαρακτηρίζει άδικα και τιμωρητικά τα νέα μέτρα. Επίσης, η Συντεχνία Αρτοποιών Πάτρας εκφράζει την συμπαράσταση της στην κινητοποίηση των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής.

Τα κουρεία και τα κομμωτήρια θα παραμείνουν επίσης κλειστά στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποιεί ο κλάδος στις 8 Νοεμβρίου, ενώ εκπρόσωποι του τοπικού Συλλόγου του θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση της πλατείας Γεωργίου.

«Είναι ανεφάρμοστα καθώς τα καταστήματα δεν είναι σε θέση να ελέγχουν το ποιοι έρχονται να κάτσουν στα τραπεζάκια που βρίσκονται στους πεζόδρομους και στις πλατείες, να τους ζητάνε το πιστοποιητικό ή το rapid τεστ και να πρέπει ταυτόχρονα να εντοπίσουν αν κάποιος τους λέει αλήθεια ή προσπαθεί να τους ξεγελάσει.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ξεσηκωνόμαστε την Δευτέρα στις 8 του μήνα.

Με αυτούς τους ελέγχους και να θέλεις να είσαι συνεπής και εντάξει απέναντι στην τήρηση των μέτρων είναι αδύνατον» δήλωσε σχετικά στο Patras Events ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος.

«Ο κάθε επαγγελματίας και το κάθε κατάστημα κινδυνεύει έτσι να μείνει εκτεθειμένος στα κλιμάκια και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, χωρίς ο ίδιος να έχει την ευθύνη, αναγκασμένος να πληρώσει τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται.

Είναι παράλογο αυτό που γίνεται», πρόσθεσε.

Τα αιτήματα!!!

Υγειονομικά μέτρα που να είναι εφαρμόσιμα και να στηρίζονται στην λογική.

Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με άμεσες προσλήψεις προσωπικού και αύξηση κλινών Μ.Ε.Θ.

Κατάργηση όλων των μέτρων που μας καθιστούν ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρίς να είμαστε!!!

Μείωση του ενεργειακού κόστους με καμία διακοπή και δόσεις βάσει του 5% του εισοδήματος για όσο διαρκεί η πανδημία.

Κατάργηση των απαιτήσεων για καταβολή επιστρεπτέων προκαταβολών.

Μείωση του Φ.Π.Α. στο 8% για όσο διαρκεί η πανδημία σαν αντισταθμιστικό μέτρο στις ανατιμήσεις για διατήρηση της ισορροπίας στις τιμές της αγοράς.

Επαναφορά του αφορολόγητου!!!

Rapid test δημόσια και δωρεάν για όλους!!!

Επίδομα ανεργίας σε όσους έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Κατάργηση των εξοντωτικών προστίμων των 5.000€ και 15 ημέρες κλείσιμο καταστήματος, ως μέτρα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας (έλεγχος- ταυτοπροσωπία πελατών).

Δυνατότητα της εστίασης για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ
Άμεση καταβολή των κεφαλαίων επανεκκίνησης για όλους!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.