Βρέθηκαν χρήματα για έκτακτη ενίσχυση των κτηνοτρόφων!!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου βρέθηκαν χρήματα για έκτακτη ενίσχυση των κτηνοτρόφων.

Ειδήσεις έβγαλε το τετ α τετ των κτηνοτρόφων (Κρητικοί, ΣΕΚ) με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το ΥπΑΑΤ κατάφερε να βρει ένα κονδύλι της τάξης των 25 εκατ. ευρώ περίπου για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων λόγω της ακρίβειας των ζωοτροφών.

Τα χρήματα αυτά είναι πολύ λίγα για να ενισχυθούν όλοι οι κλάδοι της κτηνοτροφίας, όμως σε αυτή τη φάση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε σύννομος τρόπος ενίσχυσης, μόνο για το ποσό αυτό.

Παράλληλα, όμως, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθούν, αφενός περισσότερα χρήματα για να καλυφθούν όλοι οι κλάδοι, αφετέρου σύννομοι τρόποι ενίσχυσης, ώστε η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες προστίμων και καταλογισμών από την ΕΕ.

Στην σημερινή σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα της πληρωμής της πρώτης δόσης ενιαίας, ενώ το παρόν έδωσαν εκτός του Σίμου Κεδίκογλου, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς, ο αντιπρόεδρος Πέτρος Τζαβέλας, υπηρεσιακοί παράγοντες του οργανισμού, τεχνοκράτες και κτηνοτρόφοι του ΣΕΚ, αλλά και Κρητικοί.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Γρύλλος Παπαδάκης πρόεδρος στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Μυλοποτάμου, που συμμετείχε στην σύσκεψη, από το ΥπΑΑΤ δεσμεύθηκαν να απαντήσουν στις προτάσεις των κτηνοτρόφων επί της ΚΥΑ βοσκότοπων και των άλλων προβλημάτων (Natura, ΑΤΑΚ κ.λπ.), σε νέα σύσκεψη την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, ο κτηνοτροφικός κόσμος στην Κρήτη παραμένει ανάστατος και περιμένει λύσεις. Σε σχέση με το ζήτημα των ζωοτροφών ο κ. Παπαδάκης μας είπε ότι όντως το ΥπΑΑΤ θα κάνει ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Μπίκας Αλέξανδρος

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.