Συγχωνεύουν σχολικά τμήματα για να μην κάνουν προσλήψεις!!!

Η υπουργός Παιδείας επέμεινε να ξεκινήσει φέτος η σχολική χρονιά με τον ίδιο αριθμό μαθητών, αλλά με λιγότερους καθηγητές.

Τι αποτέλεσμα είχε αυτή η πολιτική;

Τα κενά στα σχολεία χάσκουν χρεοκοπία.

Τη χρεοκοπία της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας να μην προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Προσλήψεις διπλά απαραίτητες σε μια εποχή που είναι επιστημονικά επιβεβλημένο να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με όσο το δυνατόν πιο ολιγομελή τμήματα.

Αντ’ αυτού, η υπουργός Παιδείας επέμεινε να ξεκινήσει φέτος η σχολική χρονιά με τον ίδιο αριθμό μαθητών, αλλά με λιγότερους καθηγητές.

Τι αποτέλεσμα είχε αυτή η πολιτική;

Συγχωνεύσεις τάξεων και τμημάτων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Και μάλιστα την ώρα που το νέο κύμα της πανδημίας έχει σαρώσει την ηλικιακή ομάδα των μαθητών.

Τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας ήδη άρχισαν να τα συνειδητοποιούν μαθητές και γονείς, που σε διάφορα σχολεία πληροφορούνται από τους διευθυντές ότι οι τελευταίοι είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν άμεσα στις συγχωνεύσεις τμημάτων λόγω έλλειψης καθηγητών, με επακόλουθο τον ακόμα μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στις τάξεις και τις αίθουσες διδασκαλίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, που κάλεσε τηλεφωνικά τους διευθυντές σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς της να προχωρήσουν στην άμεση συγχώνευση τμημάτων, προκαλώντας την αγανάκτηση σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που οργανώνουν κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας στις οποίες το υπουργείο έχει επιλέξει με τον τρόπο αυτό να καλύψει τα κενά που το ίδιο άφησε να υπάρχουν ακόμη και σ’ αυτή, την τόσο κρίσιμη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία περίοδο.

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση μετακυλίει τις δικές της ευθύνες στην πλάτη της εκπαιδευτικής κοινότητας και η υπουργός Παιδείας φορτώνει στις πλάτες των μαθητών τη δική της απόφαση να μην καλύψει τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Για ακόμη μία φορά η κυρία Κεραμέως αξιολογείται από την κοινωνία και πέφτει κάτω από τη βάση!!!

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.