«Να απαλλάξουμε τη χώρα από το καθεστώς ακραίας φαυλότητας που έχει την υπογραφή Μητσοτάκη»!!!

Με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό θέτοντας τον στόχο για καθαρή νίκη στις επόμενες εκλογές που θα απαλλάξει τη χώρα από «καθεστώς ακραίας κοινωνικής ανισότητας και ακραίας φαυλότητας που φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση, που «διαθέτει τη στήριξη των ελάχιστων που βλέπουν τη χώρα και τους ανθρώπους της ως υποζύγια της ιδιοτέλειάς τους» ότι μέσα σε δύο χρόνια γύρισε την Ελλάδα δεκαετίες πίσω.

Επανέλαβε ότι ο οδοστρωτήρας της Ν.Δ. υλοποιεί συνταγές της τρόικα χωρίς τις επιταγές των δανειστών, συνεχίζει τη «μόνιμη επιχείρηση διχασμού» και το «όργιο αυταρχισμού», έχει βουτήξει «το δημόσιο διάλογο στο ψέμα, με τη βοήθεια χορηγών και χορηγούμενων» και χρησιμοποιεί την πανδημία και την περιβαλλοντική κρίση για άλλοθι των πολιτικών ενός «ανίκανου και ασυντόνιστου, εγκληματικά ανεύθυνου, δήθεν επιτελικού κράτους».

Έκανε λόγο για ιστορικό, δύσκολο αλλά και όμορφο αγώνα μέχρι τις εκλογές, για μία κρίσιμη για τη χώρα η εκλογική μάχη εκτιμώντας πως εάν δεν αποτραπεί η παραμονή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση και στη διάλυση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες κάλπες θα δώσει προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και της κοινωνίας , θα εγγυηθεί με ασφάλεια και σιγουριά το μέλλον της πατρίδας με όπλο το δίκιο του εργαζόμενου, του μαθητή, του μικρομεσαίου, για να εξακολουθήσουν να «ευημερούν οι ελάχιστοι και υποφέρουν οι πολλοί».

«Χωρίς νέες εκλογικές περιπέτειες, χωρίς σενάρια διχασμού και ακυβερνησίας. Μια νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα εγγυηθεί με ασφάλεια και σιγουριά το μέλλον της πατρίδας μας.

Ξεκάθαρες κουβέντες, ξεκάθαρες λύσεις» είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στον ελληνικό λαό, που έχει φτάσει στα όριά του, λέγοντας τα παρακάτω.

Πρώτον : Έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην πανδημία. Με πάνω από 15.000 νεκρούς.

Με 300 απώλειες τη βδομάδα.

Με τη χώρα σταθερά στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό. Και με πάνω από ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστους άνω των 50.

Ως αποτέλεσμα συνειδητών επιλογών, εγκληματικών παραλείψεων, και ενός αλλοπρόσαλλου σχεδιασμού.

Δεύτερον : Άφησε τη μέγγενη της ακρίβειας να πνίξει τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Παρακολουθώντας απλά τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά να πολιορκούν την καθημερινότητα του εργαζόμενου, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι.

Και ξεπουλώντας τη ΔΕΗ την κρισιμότερη ώρα, που πρωτοφανείς αυξήσεις στο ρεύμα κόβουν τα πόδια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τρίτον : Έβαλε στο σημάδι τον εργαζόμενο κόσμο. Καταργώντας το 8ωρο. Θεσπίζοντας απλήρωτα 12ωρα. Κρατώντας καθηλωμένο το μισθό. Διαλύοντας την Επιθεώρηση Εργασίας. Ιδιωτικοποιώντας την επικουρική ασφάλιση, ανοίγοντας τρύπα ύψους 70 δισ. και ρίχνοντας μέσα το κοινωνικό μέρισμα και τη 13η σύνταξη.

Τέταρτον: Εξαπάτησε τη μεσαία τάξη κατεδαφίζοντας την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Με τον πτωχευτικό που ρευστοποιεί τα σπίτια και τα μαγαζιά των πολιτών.

Με το φάσμα των χρεών να απειλεί τους μικρομεσαίους τώρα που θα αρθεί η αναστολή πληρωμών λόγω των lockdown.

Με τoν αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Πέμπτο : Διέλυσε την Παιδεία.

Πετώντας 40.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ. Στοιβάζοντας 25 και 30 μαθητές ανά τάξη εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Κλείνοντας και συγχωνεύοντας τμήματα σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Υποβαθμίζοντας τις πανεπιστημιακές μας σχολές για χάρη των φίλων τους ιδιοκτητών κολεγίων.

Μετέτρεψε το κράτος σε μαγαζί και το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανώνυμη εταιρία, που κάνει δουλειές, σκορπά χρήμα, υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα μιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ και των αυλικών της.
Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση τόνισε ότι στόχος είναι «να ολοκληρώσουμε συλλογικά και συντεταγμένα το σχεδιασμό μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Περιέγραψε το 3ο Συνέδριο ως «συνέδριο τομής αλλά και συνέχειας, που θα επισφραγίσει την νέα αρχή που αποφασίσαμε να κάνουμε όλοι μαζί, αλλά και θα δώσει ώθηση στον κεντρικό πολιτικό μας στόχο για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα φέρει τη νέα νίκη απέναντι στη Δεξιά, την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση».

Με σκοπό να χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ τον οδικό χάρτη που οδηγεί σε κυβέρνηση δημοκρατίας και προόδου, ώστε «να δώσουμε στους νέους κίνητρα να δώσει της δική της μάχης, να πάρουν πίσω οι πολίτες τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους, να βρουν ξανά πίστη και αυτοπεποίθηση ότι σε αυτή τη χώρα μπορούν και πρέπει να ζήσουν καλύτερα».

Ο  κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για νέα αρχή τόσο της χώρας εκφράζοντας παράλληλα την απόλυτη βεβαιότητα «να ξεπεράσουμε την απολυταρχία της προπαγάνδας και να φτάσουν οι προτάσεις στο λαό».

Όπως σημείωσε, οι ιδέες της Αριστερό για ισχυρό κοινωνικό κράτος, πράσινες πολιτικές, αύξηση κατώτατου μισθού δεν είναι πια ρομαντικές θεωρίες αλλά κυρίαρχες θέσεις, οι οποίες εκτοπίζουν τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες που οδήγησαν σε κόσμο διακρίσεων.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.