Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έρχονται τα ειδοποιητήρια με τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν!!!

Στον προσωπικό λογαριασμό στο MyAADE αναμένονται τα ειδοποιητήρια με τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν την πληρωμή της

– Τα «ραβασάκια» με το λογαριασμό των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής θα αποστείλει το προσεχές διάστημα η ΑΑΔΕ σε περίπου 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να έρθει ο λογαριασμός των επιστρεπτέων προκαταβολών, για 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς αναμένεται να αναρτηθούν τα σχετικά ποσά στο σύστημα TAXISnet.

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, aade.gr με τους κωδικούς του TAXISnet, για να αναζητήσουν εκεί τις βεβαιωμένες οφειλές, όπου θα αναγράφεται και το σύνολο που έχουν λάβει, αλλά και το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν.

Τις υπουργικές αποφάσεις που θα ορίζουν τις λεπτομέρειες του «λογαριασμού» της επιστρεπτέας προκαταβολής περιμένει πλέον η ΑΑΔΕ για να στείλει τα ειδοποιητήρια με τα ποσά που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ενισχύθηκαν μέσω των επτά κύκλων της επιστρεπτέας.

Σύμφωνα, με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου:

Το 28% των επιχειρήσεων θα επιστρέψουν το εν τέταρτο (25%),

Το 39% των επιχειρήσεων θα επιστρέψουν το εν τρίτο (33,3%) και το 33% θα επιστρέψουν το 50%.

Υπενθυμίζεται οτι η προθεσμία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έλαβαν ενίσχυση μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής λήγει στις 15 Νοεμβρίου.

Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ανακοινωθεί η περαιτέρω μείωση το ποσού επιστροφής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών ανάλογα με την πτώση του τζίρου της επιχείρησης.

Κι όχι μόνο αυτό αλλά οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να την αποπληρώσουν σε 60 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Παράλληλα προβλέπεται και επιπλέον έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή του κρατικού δανείου έως το τέλος του έτους!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.