Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα φέρει ο «Μπάλλος» την Πέμπτη και την Παρασκευή!!!

Πέμπτη 14-10-2021

Καιρός: Ισχυρές βροχές στις περισσότερες περιοχές, με καταιγίδες και τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα, θα αρχίσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες από το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία κι από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: Νοτιάδες 6-8 Μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο Βοριάδες 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά από 4 έως 15 (στη Θράκη έως 18 βαθμούς), στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 8 έως 22 και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές θα συνεχισθούν και το βράδυ. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς.

Στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα με πιθανές χαλαζοπτώσεις, θα συνεχισθούν και το βράδυ.

Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

 

 

Παρασκευή 15-10-2021

Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία «Μπάλλος» με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους.

Χαλαζοπτώσεις στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.

Στη βορειοδυτική Ελλάδα σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν Βοριάδες 6-8 Μποφόρ, στα υπόλοιπα πελάγη Νοτιάδες 7-9 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση με τις μέγιστες τιμές στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα τους 14-15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 18-24 βαθμούς.

Του Μιχάλη Σιούτα

Διδάκτορα Μετεωρολογιας του Α.Π.Θ

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.