Χωρίς έγκριση του ΕΜΑ η τρίτη δόση στους άνω των 60!!! Οι Έλληνες “ειδικοί”δεν ακούνε τους Ευρωπαίους ειδικούς;;;Πώς απαιτούν μετά….

Μπορεί ο ΕΜΑ να μην έχει δώσει το «πράσινο φως», ωστόσο η Επιτροπή Εμβολιασμού δρομολογεί τη χορήγηση τρίτης δόσης σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες

• Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

• Ποιες είναι οι ομάδες που εντάσσονται στη λίστα.

•Δεν είναι υποχρεωτική η αναμνηστική δόση!!!

Τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της ασθένειας Covid-19 θα λάβουν ακόμη τρεις κατηγορίες πολιτών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επισήμως η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.

Πρόκειται για τους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών, όσους φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας και οι υγειονομικοί.

Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός.

Τόσο η Μαρία Θεοδωρίδου όσο και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παραδέχθηκαν ότι ο εμβολιασμός με τρίτη δόση στους άνω των 60 γίνεται χωρίς την έγκριση του EMA. Υποστήριξαν πάντως ότι η έγκριση αυτή «αναμένεται» και ανέφεραν ότι χωρίς τη σχετική έγκριση έχουν προχωρήσει και άλλες χώρες στον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, υποστήριξε ότι κάθε χώρα χαράσσει τη δική της γραμμή ακολουθώντας και τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών.

Ωστόσο, εξήγησε πως «αλλά είναι τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή στη Δανία κι άλλα στην Ελλάδα»!!!

Από την πλευρά του, ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα πηγαίνουν σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων, ώστε να κάνουν «κατ’ οίκον εμβολιασμούς».

Επισήμανε ότι η λίστα για την τρίτη δόση θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, βάσει των ατόμων που έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τον εμβολιασμό τους!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.