«Υπομονή» συστήνει ο Σταϊκούρας για τις ανατιμήσεις: «Οφείλονται στην ισχυρή ανάκαμψη»!!! Το ακαταλόγιστο ισχύει για όλους δεν εξηγείται διαφορετικά!!!

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσον αφορά τις ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «παροδικό και παγκόσμιο φαινόμενο», που οφείλεται στην «ισχυρή ανάκαμψη», που αύξησε τη ζήτηση έναντι της προσφοράς, οδηγώντας σε κύμα ανατιμήσεων.

Ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ1, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί «με μεγάλη προσοχή και ελέγχουμε την αγορά» για το πρόσφατο κύμα ανατιμήσεων, και προέβλεψε ότι το φαινόμενο θα εξομαλυνθεί όταν εξισορροπηθεί η προσφορά με τη ζήτηση και εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα είναι κάτω του 2% το επόμενο έτος.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων σχεδιάζει να δημιουργήσει πλέγμα προστασίας για ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

. «Έχουμε σχεδιάσει συνολικά μέτρα ως κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν με υπεύθυνο τρόπο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ».

Όσον αφορά τις ενδεχόμενες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, υποσχέθηκε ότι «με βάση τις δυνατότητες του προϋπολογισμού θα πράξουμε το βέλτιστο για να βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Μάλιστα, προέβλεψε ότι το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του 2021 θα αυξηθεί με «ισχυρό διψήφιο ρυθμό» σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, στηριζόμενος όπως είπε στους πρόδρομους δείκτες!!!

Ε να τον πιστέψουμε αφού το υποσχέθηκε, ανέφερε αντίστοιχα !!!😂😂😂

Όπως είπε, αυτή η άνοδος θα οδηγήσει πιθανότατα και σε αύξηση των εκτιμήσεων για τον ρυθμό ανάπτυξης όλο το 2021 και σε σημαντική κάλυψη των απωλειών του 2020.

Πρόσθεσε δε ότι το διαθέσιμο εισόδημα φαίνεται να βελτιώθηκε κατά 5% το 2021 σε σχέση με το 2020.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι σήμερα αναμένεται να καταβληθούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιουλίου, καθώς και κάποιες παλαιότερες εκκρεμότητες από την ΑΑΔΕ.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.