Σκηνικό έντασης ανατολικά της Κρήτης: Πληροφορίες για παραβίαση χωρικών υδάτων από τουρκικό πλοίο, τι απαντά το υπ. Άμυνας!!!

Συνεχίζεται το σκηνικό έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο με επίκεντρο αυτή τη φορά πληροφορίες για παρενόχληση ερευνητικού πλοίου με σημαία Μάλτας από τουρκική φρεαγάτα στα ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα  φέρεται να πλησίασε τις ανατολικές ακτές του νησιού σε απόσταση

μικρότερη των 6 ναυτικών μιλίων,

παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σημειώνεται ότι το ερευνητικό πραγματοποιεί έρευνες για τον αγωγό EastMed.

Από την πλευρά τους, στρατιωτικές πηγές, δεν επιβεβαίωναν την είσοδο της φρεγάτας της Τουρκίας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσθέτουν ότι στην περιοχή πλέουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος που παρακολουθούν τις κινήσεις του ερευνητικού πλοίου, το οποίο πλέει στην περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας.

Αυτή τη στιγμή η φρεγάτα Gemlik βρίσκεται στα 20 με 30 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της Κρήτης, ενώ το ερευνητικό πλοίο συνεχίζει κανονικά την πορεία του και συνεχίζει τη χαρτογράφηση της περιοχής.

Επιπλέον, τη Δευτέρα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Η αντίδραση Δένδια και τα ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ προς του υπουργείο Άμυνας!!!

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να ενημερώνει στη Νέα Υόρκη τους Ευρωπαίους ομολόγους του, χαρακτηρίζοντας «εκτός λογικής» τη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Επεσήμανε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο της λογικής και βεβαίως δεν συνάδει καθόλου με την εικόνα «κανονικότητας» που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία, εικόνα η οποία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα!!!

Με αφορμή τις πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικό πολεμικό σκάφος φέρεται να παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, φτάνοντας μάλιστα σε απόσταση 2,5 μιλίων από τις ακτές της Βορειοανατολικής Κρήτης, στο Κάβο Σίδερο, κοντά στη Ναυτική μας βάση στο Κυριαμάδι!!!

Ελπίζουμε οι πληροφορίες αυτές να μην ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

Ωστόσο επειδή πρόκειται για πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη, καλούμε τη κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και να απαντήσει επισήμως:

Επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα παραπάνω δημοσιεύματα;

Τι ακριβώς συνέβη στη περιοχή;

Ποια ήταν η αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;»

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.