Πολιτικός σάλος από πληροφορίες για εμπλοκή της ΕΥΠ στην ασφάλεια της ΔΕΘ!!!

Κλιμάκιο της ΕΥΠ θα ενταχθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο ασφαλείας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!!

Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ ειπώθηκε, ότι «σήμερα οριστικοποιήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί στην ΔΕΘ, ξεκινώντας από τον φραγμό ασφαλείας ο οποίος θα υπάρχει γύρω από το Βελλίδειο από διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και από τους Αίαντες της ΕΛΑΣ.

Θα υπάρχουν αυξημένες περιπολίες από ομάδες της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ αλλά και της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Θα υπάρχει ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο από την αντιτρομοκρατική – το κλιμάκιο της μάλιστα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη το πρωί.

Επίσης θα ενεργοποιηθεί το κλιμάκιο πληροφοριοδοτών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Θα πρέπει να είναι καθαρή κάθε διέλευση επισήμων σε όσα δρομολόγια θα γίνουν.

Επίσης, τα σκυλιά θα ψάχνουν για εκρηκτικά όλα τα επίμαχα κτίρια ενώ σε κλοιό θα είναι και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Θυμίζω ότι φέτος αυτό που φοβίζει περισσότερο τις αρχές είναι οι συγκεντρώσεις των αντεμβολιαστών, μάλιστα μέχρι στιγμής διαπιστώνουν ότι θα είναι μαζικές.

Σήμερα έγινε τηλεδιάσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κυρίου Θεοδωρικάκου στην οποία συμμετείχε και ο κύριος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας».

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κάνει λόγο για «θεσμική εκτροπή» που συνεχίζεται μετά την ένταξη της ΕΥΠ στις αρμοδιότητες του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!

Αναλυτικά η δήλωση Σπίρτζη:

«Πριν οποιαδήποτε άλλη θεσμική αντίδρασή μας, ρωτάμε δημόσια το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το γραφείο του Πρωθυπουργού:

Επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες του ρεπορτάζ που ακούσαμε στο δελτίο ειδήσεων του Open με την Πόπη Τσαπανίδου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται αυτολεξεί ότι στο πλαίσιο των μέτρων ενόψει Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης «θα ενεργοποιηθεί το κλιμάκιο πληροφοριοδοτών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών»;

Επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε τη θεσμική εκτροπή, σε συνέχεια της ένταξης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με το νόμο του επιτελικού κράτους στις αρμοδιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τα πρόσθετα ερωτήματα που γεννιούνται, περιμένουμε την άμεση απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρμόδιο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.