Νίκη Κεραμέως / Κατέθεσε αγωγή κατά ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ – Εκδικάζεται σήμερα!!!

Σε συγκέντρωση στην Ευελπίδων καλούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ!!!

– Η Κεραμέως ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση.

Την τακτική της προσφυγής στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών επιλέγει για άλλη μια φορά η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών – ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ – ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή που έχουν ξεκινήσει ενάντια στην εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου. 

Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα λόγω του «επείγοντος» στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης.

Έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στο Πρωτοδικείο!!!

«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει!!!» απαντούν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, που καλούν σε έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.30 το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο, στην Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή.

«Αυτές κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο.

Η καλύτερη απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας είναι οι εκατοντάδες σύλλογοι που πραγματοποιούνται σήμερα να αποφασίσουν μαζικά απεργία – αποχή.

Μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή όλοι συνάδελφοι είναι πλήρως καλυμμένοι» ξεκαθαρίζουν οι ομοσπονδίες των καθηγητών και των δασκάλων.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί τις ομοσπονδίες ότι «τάχθηκαν έναντι κάθε έννοιας αξιολόγησης εξ αρχής, πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και του νόμου 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού». Υποστηρίζει ότι η απεργία-αποχή «εξαγγέλθηκε χωρίς καν την πλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων προηγούμενου δημόσιου διαλόγου και ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι «οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.