“Η φαμίλια και οι φίλοι της”!!!

Ξάφνιασε το πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Δημοκρατία την Κυριακή με τίτλο «Φαμίλια Α.Ε.!»

« Διαπλοκή που ζαλίζει!!! Όλο το σύστημα μια εταιρεία!!!

Πώς συνδέονται ο διορισμένος Στ. Μπένος, ο υπουργός Σκυλακάκης, ο γιος του ενός, η κόρη του άλλου και ο γαμπρός με 30 εκατ. στο “Διάζωμα”, τη “διαΝΕΟσις”, τη ΜΚΟ της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας».

Όπως εξηγούσε το ρεπορτάζ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, που είναι αρμόδιος για το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εξασφάλισε 30 εκατ. για το σωματείο «Διάζωμα» που διαχειρίζεται ο Στ. Μπένος, τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ!!!

Συνεργάτες είναι και τα παιδιά τους: Θεόδωρος Μπένος και Άννα Μαρία Σκυλακάκη, στο think tank «διαΝΕΟσις», που αναλαμβάνει δουλειές από το «Διάζωμα».

Η «διαΝΕΟσις» μάλιστα θα αναλάβει δύο εκ των δέκα πυλώνων του σχεδίου για την ανασυγκρότηση στη Βόρεια Εύβοια, αγνώστου μέχρι στιγμής προϋπολογισμού.

Σύζυγος της κυρίας Σκυλακάκη είναι ο Δημ. Βρανόπουλος, ο οποίος έπαιξε ενεργό ρόλο στη δημιουργία της ΜΚΟ Action Finance Initiative που ίδρυσε η αδελφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η οποία είναι αρωγό μέλος στο «Διάζωμα».

Συνεχίζουμε.

Παράλληλα, το Πράσινο Ταμείο μετατρέπεται σε μηχανισμό προπαγάνδισης και στήριξης του αιολικού λόμπι, εγκρίνοντας πρόγραμμα ύψους 130.000 ευρώ, για να καμφθεί η εναντίωση των τοπικών κοινωνιών στο ανεξέλεγκτο στήσιμο χιλιάδων ανεμογεννητριών!!!

Την υλοποίηση αναλαμβάνουν το Ινστιτούτο EPLO και το Φόρουμ «Συγκλίσεις», που ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη!!!

Πάμε τώρα στην εφαρμογή του μεσαιωνικού εργασιακού νόμου 4808/2021 που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και από τον οποίο, συμπτωματικά, ευεργετείται πρώτος (!) ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης.

Ο συγκεκριμένος κύριος, που υπήρξε συνέταιρος και «μπροστινός» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι σε διάφορες off shore, είναι επικεφαλής στην εταιρεία efood.

Την εταιρεία που επιχειρεί να καταστήσει τους εργαζομένους της αυτοαπασχολούμενους σε συνθήκες γαλέρας.

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν σε μια χώρα που τυπικά είναι κοινοβουλευτική Δημοκρατία και εξελίσσεται σε μοναρχικό αυταρχικό καθεστώς διανομής λαφύρων, με τη στήριξη και προστασία των νέων κοτζαμπάσηδων και των εφοπλιστών, υπό την ανοχή κυρίως των κυβερνητικών βουλευτών, των θεσμικών παραγόντων, που ακόμη και όσοι δεν υποτάσσονται, σιωπούν!!!

 

Δημήτρης Χρήστου. ΑΥΓΗ.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.