ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!! Εκατό ευρώ το μήνα το επίδομα των 1.200 ευρώ για τους νέους εργαζομένους!!!Δείτε λεπτομέρειες!!!

Πασπαλισμένη με μεγάλη δόση δημιουργικής ασάφειας η εξαγγελία του επιδόματος που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ για τους νέους.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και γέμισαν προσδοκίες τους νέους. Το 1.200άρι που θα λάμβαναν οι νεοπροσλαµβανόµενοι (εντός του 2022) νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών αφορά όλο το 6μηνο γεγονός που σημαίνει πως ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει 100 ευρώ το μήνα!!!

Τα υπόλοιπα 600 ευρώ (από τα 1.200) θα δίνονται στους εργοδότες για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους κατά τους πρώτους 6 μήνες της πρόσληψης!!!

Παράδειγμα!!!

Νέος που θα προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό των 663 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2022 θα λάβει καθαρά 570 ευρώ τον μήνα συν 100 ευρώ από την επιδότηση του πρώτου ενσήμου!!!

Για εργασία μερικής απασχόλησης που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού, δηλαδή 300 για τον εργοδότη και 300 για τον εργαζόμενο.

Το νομοσχέδιο

Σημειώνουμε πως έως χθες, το υπουργείο Εργασίας, δεν μπορούσε να ξεκαθαρίσει πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το μέτρο, καθώς η ιδέα για την εφαρμογή του που θα κληθεί να εξυπηρετήσει ο ΟΑΕΔ δεν ήταν ιδέα του Κ. Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες περαιτέρω εξειδίκευση του μέτρου αναμένεται στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και θα αφορά τη νεολαία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αρχική εντύπωση που δημιουργήθηκε από την εξαγγελία του πρωθυπουργού ήταν πως το 1.200άρι θα είναι άπαξ στο εξάμηνο.

«Ντροπή και εξαπάτηση»

«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, απ’ αυτά που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, με επιδότηση για 6 μήνες 100 ευρώ στην επιχείρηση και 100 ευρώ στον εργαζόμενο.

Αυτό είναι όλο κι όλο και το παρουσίασε ως φοβερή παρέμβαση!!!

Μάλιστα έκανε την κουτοπονηριά να πει 1200 ευρώ για να νομίζει ο πολίτης ότι τόσος θα είναι μηνιαίως ο μισθός!!!

Είναι ντροπή και εξαπάτηση ο κ. Μητσοτάκης να εξαγγέλλει αυτό το πρόγραμμα ως πολιτική αντιμετώπισης της ανεργίας και του εργασιακού μεσαίωνα, τη στιγμή που έχει θεσπίσει τις απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση ουσιαστικά του 8ώρου», δήλωσε (Real fm 97,8) η  η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.