Δυναμικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας!!!

Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση, την οποία διοργανώνουν οι τρεις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, οι οποίες καταγγέλλουν το ασφυκτικό πλαίσιο ανοίγματος των σχολείων, την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και την ισοπεδωτική Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στο συλλαλητήριο συμμετέχουν φοιτητές και γονείς, που εστιάζουν στο ζήτημα της ΕΒΕ, εξαιτίας της οποίας δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών έμειναν εκτός τριτοβάθμιας.

Η κινητοποίηση –στην οποία συμμετέχουν μερικές εκατοντάδες πολιτών– έχει παλμός, είναι «ζωηρή και ηχηρή», με φωνές και συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της δωρεάν παροχής εκπαίδευσης σε όλους.

«Κανένας μαθητής εκτός σχολών» και «Κάτω η Νέα Δημοκρατία, αγώνας για δημόσια, δωρεάν παιδεία», είναι από τα συνθήματα που ακούγονται δυνατά!!!

Σημειώνεται πως στη συνάντηση που προηγήθηκε της πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης, με εκπροσώπους των Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), εκφράστηκε η ανησυχία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα, ενώ εντοπίστηκε για ακόμη μία φορά η απουσία ουσιαστικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί επισήμαναν ότι η νέα σχολική χρονιά τούς βρίσκει αντιμέτωπους με την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά και των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.