Αλέξης Τσίπρας / « Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αν ο Μητσοτάκης τολμήσει να τις προκηρύξει»!!!

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Θεσσαλονίκη και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

Οι κάλπες με απλή αναλογική θα βγάλουν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και προοδευτική κυβέρνηση ή θα οδηγηθούμε σε περιπέτειες και πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας το δίλημμα των εκλογών!!!

«Αν ο Κ. Μητσοτάκης έχει το θάρρος και τολμά ας προκηρύξει πρόωρες εκλογές»

είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος «δεν θα γίνει Μητσοτάκης» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημικής κρίσης!!!

Εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι όποτε αποφασίσει ο πρωθυπουργός να στήσει κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ θα είναι πρώτο κόμμα και δεσμεύτηκε πως σε αυτή την περίπτωση θα συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση!!!

Αφού όπως τόνισε, η απλή αναλογική θα διαμορφώσει συσχετισμούς πάνω στους οποίους οι πολιτικές δυνάμεις θα κληθούν να τοποθετηθούν την επόμενη μέρα.

«Το κρίσιμο είναι η χώρα να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει  όραμα και προοπτική στον τόπο και θα εφαρμόσει μια  πολιτική προς όφελος της κοινωνίας και θα αντιμετωπίσεί την  διεύρυνση των ανισοτήτων, και την εντεινόμενη  ανασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει καταθέσει δημόσια τις προγραμματικές του θέσεις ως βάση συγκλίσεων.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε, το ζήτημα των συμμαχιών θα το κρίνει η λαϊκή ετυμηγορία.

Στο ζήτημα της πανδημίας επισήμανε ότι υπάρχουν ευθύνες για την παταγώδη, όπως είπε, αποτυχία στην αντιμετώπιση της και στον εμβολιασμό τονίζοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να πείσει την κοινωνία.

Σε αυτό το πλάισιο επανέλαβε την έκκληση του στους πολίτες να εμβολιαστούν: «Ναι στην ζωή και τον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό και τον αυταρχισμό που θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι οι προτάσεις που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την οικονομία και τις ελαφρύνσεις αφορούν την κοινωνική πλειοψηφία και είναι απολύτως κοστολογημένες, μια προς μια.

Όπως εξήγησε,τα μόνιμα μέτρα που εξήγγειλε χθες κοστίζουν 1.8 δισ. ετησίως.

Αποδομωντας τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη αποκάλυψε ότι νομοθετεί για το 0.4% των πολιτών που έχουν περιουσία μεγαλύτερη των 800.000 ευρώ. 24.000 πολίτες, όπως επισήμανε!!!

«Είναι ανήθικο να νομοθετεί φορελαφρύνσεις για την μειοψηφία στην οποία ανήκει ο πρωθυπουργός την ώρα που η κοινωνική πλειοψηφία έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ», τόνισε.

Ταυτόχρονα μίλησε για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης και των συνταξιούχων από τον Κ. Μητσοτάκη ενώ υπογράμμισε την ανάγκη η ανάπτυξη να είναι συμπεριλιπτική, «να μην ευημερούν μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι».

Αναφερόμενος  στην περίπτωση της γνωστής εταιρίας ταχυπαραδόσεων και τον εκβιασμό προς τους διανομείς να δεχτούν την μετατροπή των συμβάσεων τους ο επισήμανε ότι το έκανε  γίατι ο νόμος Χατζηδάκη τους δίνει τη δυνατότητα, φανερώνοντας στην πράξη τι σημαίνει η δήθεν ελεύθερη επιλογή του εργαζόμενου!!!

Εκτός από την δέσμευση για αύξηση του κατώτατο στα 800 ευρώ και το 35ωρο, τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. θα δημιουργήσει θεσμικό πλάισιο   που δεν θα επιτρέπει τους ερτγαζένους σε ψηφιακές πλατφόρμες να λογίζονται ως αυτοαπασχολούμξενοι,  με ισχυρό τεκμήριο υπέρ μισθωτής εργασίας με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν.

Όσον αφορά το κύμα ανατιμήσεων και την αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος, υπογράμμισε την σημασία συνεργασίας της ΔΕΗ και της ΡΑΕ με την επιτροπή ανταγωνισμού προκειμένου να παρέμβουν ώστε να ανακοπούν οι αυξήσεις.

Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν έλεγχοι στην αγορά και επιβολή προστίμων όπου υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδιας.

Σχολιάζοντας τα 150 εκ. ευρώ που εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για ασπιρίνη σε μια βαριά ασθένεια ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιδοτεί των κερδοσκοπικών τάσεων στην αγορά του ρεύματος.

Τέλος, σημείωσε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο με γνώμονα το κέρδος και ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια ακολουθώντας το ράλι ανατιμήσεων για να έχει καλύτερα αποτελέσματα υπογραμμίζοντας την σημασία του κοινωνικού της ρόλου.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.