Στάχτη ο φυσικός πλούτος της χώρας!!!

Ο τελευταίος καλοκαιρινός μήνας του χρόνου θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη συλλογική μνήμη αυτής της χώρας!!+

Το φιάσκο στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αποτυπώνουν οι αριθμοί με την καταστροφή του φυσικού πλούτου που συντελέστηκε να είναι ασύλληπτη!!!

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (European Forest Fire Information System – EFFIS) που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών του 2021 στη χώρα μας παρουσιάζει αύξηση 43% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008 – 2020, η συνολική καμένη έκταση καταγράφει εξαιρετικά μεγάλη αύξηση ίση με περίπου 500% ως προς τον αντίστοιχο μέσο όρο της ίδιας περιόδου.

Σε απόλυτους αριθμούς, μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Αυγούστου 2021, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 66 μεγάλες δασικές πυρκαγιές οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση ίση με 1.264.040 στρέμματα!!!

Σύμφωνα με τον αναρτημένο Δασικό Χάρτη της Διεύθυνσης Δασών Π.Ε. Εύβοιας το σύνολο των δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν καεί, ανέρχεται σε 379.392,82 στρέμματα και αποτελούν το 74,1% της συνολικής καείσας έκτασης.

Από την συνολική έκταση των δασών και δασικών εκτάσεων τα 232.897,76 στρέμματα βρίσκονται εντός του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας (ποσοστό 61,39%) και τα 146.495,05 στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού (ποσοστό 38,61%), αναφέρει το dasarxeio.com παραθέτοντας αναλυτικούς πίνακες.

Σχεδόν το 60% των καμένων εκτάσεων καλύπτονται από δάση Χαλεπίου Πεύκης, τα οποία αποτελούν το 90% των συνολικά καμένων δασών και δασικών εκτάσεων.

Η καταστροφική πυρκαγιά στη Δυτική Αττική που κατέκαψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και προκάλεσε αρκετές ζημιές οριοθετήθηκε την Παρασκευή με ισχυρές επίγειες δυνάμεις να παραμένουν διάσπαρτες στην περιοχή για τον πλήρη έλεγχο της.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς έχουν καεί περισσότερα από 100.000 στρέμματα δάσους.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.