Πυρκαγιές εκτός ελέγχου!!! Οι φλόγες απειλούν την Αρχαία Ολυμπία!!!

Δραματικά εξελίσσεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου πλέον υπάρχουν πληροφορίες για πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι, ενώ εκκενώνεται ο αρχαιολογικός χώρος όπου οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα.

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνει αυτή την ώρα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Η υπουργός μεταβαίνει στον αρχαιολογικό χώρο για να έχει άμεση εποπτεία της κατάστασης.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο ,Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο εκκενώστε τώρα προς Πύργο μέσω Ε.Ο Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”. Nωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι. 

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν αναφορά για εγκλωβισμένους πολίτες στο Πελοπίο και στην Καυκανιά, τους οποίους επιχειρούν να απεγκλωβίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.