Νέα καταγγελία: Εθελοντές πήγαν να βοηθήσουν στη φωτιά της Εύβοιας και τους έδιωξαν!!!

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Σεραφείμ Τσιουγκρής προχώρησε σε άκρως ενδιαφέρουσες καταγγελίες για την φωτιά στην Εύβοια, καθώς τόνισε πως δεν υπήρξε κανένα σχέδιο δεν υπήρξε για την κινητοποίηση 2.200 μάχιμων εθελοντών πυροσβεστών, που είναι εκπαιδευμένοι, ενώ μάλιστα υποστήριξε πως και συνάδελφοι του πήγαν α βοηθήσουν και τους έδιωξαν!!!

«Είμαστε έτοιμοι αλλά δεν μας έχουν καλέσει να συνδράμουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σερ. Τσιουγκρής.

«Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός για να κινητοποιηθούν οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, όχι τώρα αλλά γενικότερα και σε προηγούμενες πυρκαγιές» πρόσθεσε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, στο οποίο 10 εθελοντές πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη ζήτησαν να συνδράμουν στην μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας, κάνοντας αλλαγές στα πεζοπόρα τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

«Ο διοικητής της πόλης της Θεσσαλονίκης ήταν σύμφωνος.

Και όταν πήρα τηλέφωνο στο νέο Συντονιστικό επιχειρήσεων να τους πω ότι έχω 10 εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι και εξοπλισμένοι, να έρθουν να αλλάξουν τους μόνιμους πυροσβέστες που είχαν μια εβδομάδα στα μέτωπα της Εύβοιας, είπε κάποιος ότι δεν προβλέπεται» σημείωσε με νόημα ο Σερ. Τσιουγκρής!!!

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε τέλος ότι έχει ενημερώσει σχετικά τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ιακ. Κλεφτοσπύρο.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.