Μεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Αγρίνιο και Σουφλί – εκκενώνονται οικισμοί!!!

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ρόδο, όπου απομακρύνθηκαν οι επισκέπτες από την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

 Εκκένωση δύο οικισμών στο Αγρίνιο.

Πολλά πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, με τις φωτιές να συνδράμουν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι κατά τόπους ισχυροί άνεμοι.

Αναλυτικότερα, πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου, με την πυροσβεστική να έχει προτείνει την προληπτική απομάκρυνση των επισκεπτών από την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Σύμφωνα με την τοπική Ροδιακή, οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σημειώθηκε μεγάλη διακοπή του ρεύματος σε πολλές περιοχές του νησιού.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, 3 ελικόπτερα και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο Αγρίνιο ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι Αγρινίου.

Κι εδώ έγινε προληπτική εκκένωση των οικισμών Παραδείσι και Μπερμπάτι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 16 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ..

Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου. Επί τόπου βρίσκονται 57 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τέλος, καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο στη Ζήρια Αχαΐας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ωστόσο η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.