Μας λένε Ψ Ε Μ Α Τ Α !!! Τι δεν καταλαβαίνουμε;;;

Η φυσική τοπιογραφία της Ελλάδας βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ανθρωπογενή καταστροφή της ιστορίας της και εμείς ακόμη πιστεύουμε τα άθλια ψέματα;;;

Δαπανούν στις διαφημίσεις χιλιάδες ευρώ  και πληρώνουν έμμισθες πένες  δημοσιογράφων για να μας πουν ΨΕΜΑΤΑ!!!.

Μας δείχνουν  ειδυλλιακές εικόνες από ένα ουτοπικό μέλλον,  οργανώνουν πανάκριβα  «οικολογικά»  συνέδρια και «πράσινες»  ημερίδες» για να δώσουν επιστημονικό υπόβαθρο στα ΨΕΜΑΤΑ τους.

Σκηνοθετούν μια παράλληλη πραγματικότητα και επιχειρούν με γκαιμπελίστικες μεθόδους να μας αποδείξουν ότι αυτή είναι η μόνη αλήθεια!

Μας βομβαρδίζουν καθημερινά χωρίς κανέναν ενδοιασμό με τηλεοπτικά σποτάκια που απεικονίζουν αιολικά πάρκα χωμένα σε πράσινα λιβάδια, περιτριγυρισμένα από λουλούδια με ελαφάκια να τρέχουν και παιδιά να κάνουν ξένοιαστα ποδήλατο. Μεθοδικά και συστηματικά μας εμπαίζουν αραδιάζοντάς μας ΨΕΜΑΤΑ!

Μα τελικά, αν η αλήθειά τους είναι τόσο οφθαλμοφανής γιατί ξοδεύουν τεράστια ποσά σε αλλεπάλληλα διαφημιστικά σποτ για να μας πείσουν για αυτήν;

Μας λένε ΨΕΜΑΤΑ εν γνώσει τους, γι’ αυτό και επενδύουν συστηματικά στην παραπληροφόρηση!!!

Την επέλαση του «Αρμαγεδδώνα» τη  βαπτίζουν «πράσινη ανάπτυξη»

 

Είναι γεγονός! H φυσική τοπιογραφία της Ελλάδας βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ανθρωπογενή καταστροφή της ιστορίας της!

 

Μια δράκα ανθρώπων, στα πλαίσια των «επενδύσεων» τους ετοιμάζονται να ρημάξουν τα περήφανα βουνά μας, να ξεπατώσουν τα δάση μας, να μπαζώσουν τις χαράδρες μας, να ισοπεδώσουν το παρθένο τοπίο των νησιών και των ακρωτηρίων μας  για να στήσουν παντού στην Ελλάδα τα σιδερένια τους τέρατα. Αυτήν την επέλαση του «Αρμαγεδδώνα», τη  βαπτίζουν χωρίς καμία αιδώ, «πράσινη ανάπτυξη».

 

Ξαφνικά άρχισαν να ανησυχούν για την  Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη  -περιοχές που αυτοί οι ίδιοι με τις πρακτικές τους κατέστρεψαν-  ενώ στα σχέδιά τους είναι να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη.

 

Έγκριτοι επιστήμονες που τιμούν το καθήκον τους στην κοινωνία  και σέβονται τον εαυτό τους, ορθώνουν τον επιστημονικό τους λόγο και με ακλόνητα  επιχειρήματα αποδεικνύουν την Αλήθεια. Προτείνουν λύσεις εφαρμόσιμες που δεν θα πλήττουν με τέτοια βαναυσότητα το φυσικό μας περιβάλλον, μιλούν για σχεδιασμό, για χωροταξικό σχέδιο.

Αυτές τις φωνές λογικής, τα συστημικά ΜΜΕ κάνουν πως δεν τις ακούν, ή τις απαξιώνουν μεθοδικά.

Πληρωμένη «αλήθεια»

Πολυεθνικές εταιρείες ντόπιων και ξένων συμφερόντων πληρώνουν αδρά τους διαφημιστές τους για να σκηνοθετήσουν ένα εικονικό κόσμο και να μας πείσουν ότι το μαύρο που έρχεται  είναι άσπρο, ή για να ακριβολογούμε «πράσινο» και «φιλικό» προς το περιβάλλον.

Μας λένε ΨΕΜΑΤΑ ότι θα απαλλαγούμε από τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια με το φθηνό ρεύμα των ανεμογεννητριών και μάλιστα μας παροτρύνουν να καταναλώνουμε ενέργεια άφοβα,  καθώς τώρα πια θα είναι φθηνή!!!.

Δεν σέβονται ούτε τις τοπικές κοινωνίες που πλέον αντιδρούν,  ούτε τις προστατευόμενες περιοχές Natura, τα Εθνικά Πάρκα και τους Εθνικούς Δρυμούς που με αγώνες και ευρωπαϊκές πιέσεις  αναγκάστηκε να θεσπίσει η ελληνική πολιτεία.

Ετοιμάζονται συνειδητά, στο όνομα του χρήματος και του κέρδους, να διαπράξουν το απόλυτο έγκλημα ενάντια στο φυσικό μας περιβάλλον, να υποβαθμίσουν σε σημείο αφανισμού τη βιοποικιλότητα τη στιγμή που απροκάλυπτα μας παραμυθιάζουν με ειδυλλιακές εικόνες όπου η φύση δένει αρμονικά με τη δικιά τους  «πράσινη ανάπτυξη».

Κρύβουν τα ξεκοιλιασμένα βουνά πίσω από ρομαντικά ηλιοβασιλέματα

Δεν τολμούν να δείξουν ούτε μια εικόνα από την ξεκοιλιασμένη νότια Εύβοια που την έχουν μετατρέψει σε κρανίου τόπο. Δεν αφήνουν να κυκλοφορήσει  ούτε μια φωτογραφία από το σεληνιακό τοπίο που δημιούργησαν στις κορυφογραμμές των άλλοτε υπερήφανων Ακαρνανικών ορέων με τα τεράστια,  φαραωνικών διαστάσεων, εργοτάξια τους.

Πουθενά, στα φιλικά προς αυτούς ΜΜΕ, δεν θα δείτε να δημοσιεύονται φωτογραφίες από τα αποψιλωμένα δάση  και τα χιλιάδες κομμένα δέντρα στο Βέρμιο, στη Ροδόπη, στο Άσκιο όρος, όπου παρθένα δάση κατακρεουργήθηκαν για να περάσουν τα θηριώδη μηχανήματα τους.

Αντίθετα, με σκοπό να μας  αποκρύψουν  την Αλήθεια, οργανώνουν διαγωνισμούς φωτογραφίας όπου διάφοροι ευκολόπιστοι συμμετέχουν παρουσιάζοντας μέσα από τον φακό τους ρομαντικά ηλιοβασιλέματα με φόντο τα μεταλλικά θηρία των 150 -180 μέτρων.

Λένε όχι στα μικρά μεγέθη και επενδύουν στις Β.Α.Π.Ε. Γιατί  άραγε;

Όσοι είναι ακόμη δύσπιστοι ας αφήσουν τα λόγια «περί θεωριών συνωμοσίας»,  ας πάψουν να μιλούν για   «οπισθοδρομικούς γραφικούς οικολόγους» και ας μπουν στον κόπο να πραγματοποιήσουν μια μονοήμερη εκδρομή σε τόπους που δέχθηκαν τη «φροντίδα» των «πράσινων» επενδυτών ώστε να διαπιστώσουν «ιδίοις όμασι» τι θα συμβεί λίαν συντόμως σε όλη τη χώρα, κοντά στο χωριό τους, στο νησί τους, στην πόλη τους, δίπλα στο σπίτι τους.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην εγκατάσταση 2-3 ανεμογεννητριών που σε σύνδεσμο με άλλα έργα και σε συντονισμό με τις τοπικές κοινωνίες  μπορούν να καταστήσουν ενεργειακά αυτόνομο ένα μικρό νησί, μια κωμόπολη, ένα εργοστάσιο, μια φάρμα. Όχι! Δεν εστιάζουν σε αυτού του είδους την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Το πολύ χρήμα είναι στις ΒΑΠΕ (Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) γιατί εκεί είναι μεγάλη η μπίζνα!!!

Σχεδιάζουν την καταστροφή της πατρίδας μας με τη δικιά μας επιδότηση

Η αλήθεια είναι ότι οι ανεμογεννήτριες παράγουν ασταθή ενέργεια η οποία δεν μπορεί να καταναλωθεί, αν δεν υπάρχει σταθερό σύστημα παραγωγής ενέργειας (βλέπε θερμοηλεκτρικά εργοστάσια) ή να αποθηκευτεί.

Ψεύδονται ανηλεώς ότι η παραγόμενη ενέργεια από ανεμογεννήτριες είναι φτηνή.

Αν ήταν φθηνή, για πιο λόγο θα πρέπει να επιδοτείται;;;

Βέβαια το έλλειμα στο ισοζύγιο  από τα υπερκέρδη τους το φορτώνουν  χωρίς δεύτερη σκέψη στην πλάτη των καταναλωτών αυξάνοντας τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Παρατηρείστε λίγο πιο προσεκτικά τον λογαριασμό του ρεύματός σας. Δείτε στο περίφημο ΕΤΜΕΑΡ να μας χρεώνουν ποσό σχεδόν ίσο με αυτό που πληρώνουμε για την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Προσέξετε την αυξητική του τάση στην πορεία των ετών για να καταλάβετε από που έρχονται οι συνέχεις ανατιμήσεις στον λογαριασμό του ρεύματος του σπιτιού σας.

Αυτό είναι  ένα «χαράτσι» που καταβάλουμε όλοι μας και πάει κατευθείαν σε αυτούς που σχεδιάζουν μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας μας με τη δικιά μας επιδότηση!!!

Θα υποβαθμιστεί  το περιβάλλον, θα χαθούν  περιουσίες

Λένε ψέματα στις τοπικές κοινωνίες τάζοντάς τους  χάντρες και καθρεφτάκια που ευφάνταστα ονόμασαν «αντισταθμιστικά οφέλη» για να εξαγοράσουν  τη σιωπή τους για το περιβαλλοντικό έγκλημα που θα επιτελέσουν στον τόπο τους.

Μας υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον, ενώ  αποκρύπτουν εντέχνως την φθίνουσα πορεία της αξίας της γης μετα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου. Δεν τολμούν να πουν ότι αυτές οι επεμβάσεις θα επηρεάσουν καθοριστικά τον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις ήπιες εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, θα καταστρέψουν τις μικρές επιχειρήσεις που ζουν από τη γη.

Τελικά έχει μπει κανείς στον κόπο  να υπολογίσει  πόσο κοστίζει ο οικολογικός πλούτος της χώρας μας;  Πόσο αποτιμάται το καθαρό νερό της, ο αμόλυντος αέρας της, η παρθένα γη της,  η σπάνια και πολυποίκιλη τοπιογραφία της;

Λένε ΨΕΜΑΤΑ ότι καταθέτουν περιβαλλοντικές μελέτες και θα σεβαστούν το φυσικό περιβάλλον. Η κατάσταση στην Κεφαλονιά τους ξεσκέπασε, αλλά είναι ξεδιάντροποι και επενδύουν στρατηγικά  στα ΨΕΜΑΤΑ  τους, πληρώνοντας διαφημιστικές εταιρείες,  δημοσιογράφους και επιστήμονες, να παραποιούν την αλήθεια.

Όταν κινήματα και φορείς διοργανώνουν  μαζικές συγκεντρώσεις  ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους, τα κεντρικά ΜΜΕ αγνοούν επιδεικτικά την είδηση!!!

Δυστυχώς αυτή είναι η πληρωμένη αλήθεια τους!!!

Θα αναπολούμε πως κάποτε ζούσαμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου

Όταν πια αποκαλυφθεί η τεράστια απάτη της δήθεν «φθηνής και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας» που παράγεται από τα βιομηχανικού τύπου αιολικά πάρκα,  θα είναι αργά για όλους μας, ακόμα και για  αυτούς που έχαψαν το παραμύθι της «πράσινης» ενέργειας  που θα έρθει έτσι απλά από τον άνεμο.

Τότε οι εμπνευσμένοι «πράσινοι» επενδυτές με τις αγνές προθέσεις,  θα χαίρονται τις διακοπές τους στις βίλες τους ατενίζοντας  τις Ελβετικές και Αυστριακές Άλπεις – όπου παρεμπιπτόντως κανείς δεν έχει διανοηθεί να τις ρημάξει, στήνοντας βιομηχανικού τύπου αιολικά πάρκα- ή θα απολαμβάνουν τη διαμονή τους  σε τροπικούς παραδείσους  και πεντάστερα ξενοδοχεία, μακριά από τα βιομηχανικά τοπία των Α.Π.Ε

Εμείς οι υπόλοιποι θα μείνουμε πίσω στον ρημαγμένο τόπο μας και θα αναπολούμε πώς ήταν κάποτε  να ζούμε στην «ομορφότερη χώρα του κόσμου» όπως συνηθίζαμε υπερήφανα να αποκαλούμε την Ελλάδα  μας,  πριν την έλευση των ψευτοπράσινων επενδυτών!!!

Θα ενταθούν οι πυρκαγιές, τα πλημμυρικά φαινόμενα,  θα αλλάξει το μικρόκλιμα

Θα μας αφήσουν εδώ να παλεύουμε με πλημμύρες και  κατολισθήσεις,   φαινόμενα που θα ενταθούν  μετα το ξεπάτωμα των σαθρών εδαφών.

Θα βλέπουμε τις περιουσίες μας  να χάνονται στη λάσπη και χωράφια με τις σοδειές  να  κολυμπούν στο νερό και αυτοί θα «νίπτουν τας χείρας τους» λέγοντας ότι έγιναν όλες οι  απαραίτητες  περιβαλλοντικές μελέτες.

 

Θα μας αφήνουν να ψηνόμαστε μετά την αλλαγή του μικροκλίματος  που θα επιφέρουν οι τεραστίων διαστάσεων παρεμβάσεις τους στους ορεινούς όγκους και να διψάμε μετά την καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα ενώ αυτοί θα ενοχοποιούν για όλα την κλιματική αλλαγή!

 

Μόνο στις κορυφογραμμές της νερομάνας Πίνδου, της μεγαλύτερης οροσειράς της  χώρας, την οποίαν οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει ως τον «θερμοστάτη» της Ελλάδας και την ασπίδα μας στη επερχόμενη κλιματική αλλαγή, σχεδιάζονται να εγκατασταθούν 2000 ανεμογεννήτριες!

Όταν κάθε τρεις και λίγο τα δάση μας θα γίνονται παρανάλωμά του πυρός από τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης, τότε θα  κλαίμε και θα οδυρόμαστε γιατί επιτρέψαμε σε όλους αυτούς με τα ΨΕΜΑΤΑ τους, να  διαλύσουν κυριολεκτικά την πατρίδα μας.

 

Τότε όμως θα είναι αργά και οι δικαιολογίες που θα ψελλίζουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας για τον τόπο που τους παραδώσαμε, θα είναι και αυτές ΨΕΜΜΑΤΑ!!!

 

Αθανάσιος Θεοδωρίδης

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.