Καταγγελία βόμβα Τσιουγκρή!!! Δεν επέτρεψαν σε εθελοντές πυροσβέστες να μεταβούν στην Εύβοια για τις πυρκαγιές!!!

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε “πόλεμο” όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές και δεν προβλέπεται να μετακινηθούν εθελοντές πυροσβέστες;;;»

Εθελοντές πυροσβέστες με δική τους πρωτοβουλία στελέχωσαν τους σταθμούς που υπηρετούν στις πυρκαγιές, που κατάκαψαν Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, Σεραφείμ Τσιουγκρής, κατήγγειλε μιλώντας στην ΣΚΑΪ ότι δεν υπήρξε κινητοποίηση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για τους 2.500 εθελοντές πυροσβέστες της χώρας.

Όπως ανέφερε, υπήρχαν συνάδελφοί του από τη Θεσσαλονίκη, πιστωποιημένοι εθελοντές πυροσβέστες με εξοπλισμό και εμπειρία, που ζήτησαν να κάνουν αλλαγές στα πληρώματα αλλά αξιωματικός από το Ενιαίο Πυροσβεστικό Κέντρο Επιχειρήσεων τους αρνήθηκε λέγοντας ότι «δεν προβλέπεται».

Αν αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές και δεν προβλέπεται να μετακινηθούν εθελοντές πυροσβέστες στα μέτωπα των πυρκαγιών, αλλά έρχονται εθελοντές πυροσβέστες από όλη την Ευρώπη να βοηθήσουν, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα, που πρέπει να το συζητήσουμε κάποια στιγμή. Γιατί αρνούνται διαχρονικά να το συζητήσουμε το πρόβλημα αυτό» τονίζει ο Σεραφείμ Τσιουγκρής.

«Φυσικά οι κάτοικοι βοήθησαν.

Απλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Εμείς, οι εθελοντές του πυροσβεστικού σώματος, δεν βοηθήσαμε όσο θα έπρεπε» σημειώνει ο ίδιος.

«Οι εθελοντές και οι πυροσβέστες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να αντιμετωπίσουν τις μεγα-πυρκαγιές, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε» κατέληξε.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.