Εθνική τραγωδία χωρίς τέλος, απελπιστική κατάσταση στην Εύβοια!!!

Χωριά σε πύρινο κλοιό!!!

• Ανυπολόγιστες οι καταστροφές!!!

• Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι κάτοικοι!!!

Συνεχίζεται η εθνική τραγωδία των πυρκαγιών, οι οποίες καταστρέφουν τα πάντα μετά τα λάθη και τις εγκληματικές ολιγωρίες.
Άνιση μάχη εξακολουθεί να δίνει η Πυροσβεστική στην Εύβοια για να μην φτάσει η φωτιά στη Ιστιαία, αφού τα χωριά το ένα μετά το άλλο έπεσαν στο έλεος της φωτιάς
Σε όλα τα μέτωπα αναζωπυρώσεις δημιούργησαν νέες απειλές, σε Πάρνηθα, Ηλεία, Μεσσηνία, Μάνη και Αρκαδία, μετά το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας!!!

Στάχτη 650.000 στρέμματα μέχρι χθες. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 7 περιφέρειες. Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης σε δάση κι εθνικούς δρυμούς!!!

Νέα αναζωπύρωση στο Πευκί

Νέα αναζωπύρωση αντιμετωπίζουν πυροσβέστες και εθλεοντές πριν λίγο σε δύσβατο σημείο στο Πευκί, όπου η φωτιά έφτασε χθες έφτασε καίγοντας ανεξέλεγκτα.

Με ό,τι μέσο διέθεταν οι κάτοικοι του χωριού για να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους από την επέλαση της πύρινης λαίλαπας που μπήκε στον οικισμό.

«Tα παιδιά μου κινδύνευσαν στην προσπάθεια να σώσουν το δάσος»
Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ από τις Αφίδνες ο πατέρας των δύο από τους τρεις εθελοντές δασοπυροσβέστες που παραμένουν στο ΚΑΤ τόνισε ότι τα παιδιά του κινδύνευσαν στην προσπάθειά τους να σώσουν το δάσος.

«Δεν καήκαν στην προσπάθεια να σβήσουν φωτιές στα σπίτια, αλλά αμυνόμενα μέσα στο δάσος» τόνισε ο ίδιος.

Ο ένας γιος του βρίσκεται στην εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο άλλος υπέστη σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύεται σε θάλαμο.

Σήμερα η κηδεία του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Κηδεύεται σήμερα, στις 13:00, από το Α΄ Νεκροταφείο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, που πέθανε την Παρασκευή από ανακοπή στο γραφείο του εργοστασίου του στο πυρόπληκτο Κρυονέρι.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου ΙΒΑΝ GR3702601780000870100872073 (Eurobank) και στο Χαμόγελο του Παιδιού IBAN GR3301722330005233003309251 (Τράπεζα Πειραιώςl

ΕΔΕ σε βάρος στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.
Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε η καταγγελία πυρόπληκτου κατοίκου στη Χώρα Γορτυνίας, ο οποίος περιέγραψε την απαξιωτική μεταχείριση που αντιμετώπισε όταν απευθύνθηκε σε ταξίαρχο της αστυνομικής διεύθυνσης που του ζήτησε πολιτικό μέσο, προκειμένου να σταλεί όχημα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το υψηλόβαθμο στέλεχος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.