Δημοσκόπηση: Αρνούνται εμβολιασμό, κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση!!!

Περίπου 4 στους 10 ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου Covid-19, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να το πράξουν ούτε κατά την επόμενη χρονική περίοδο. 

Το παραπάνω καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Prorata για το Kontra Channel και έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση με εκβιαστικά διλήμματα και με αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μέτρα επιχειρεί να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς φέρεται ιδιαίτερα ανήσυχη από την εξάπλωση της παραλλαγής «Δ».

Την ίδια στιγμή, μόλις 1 στους 4 ανεμβολίαστους δηλώνει ότι θα το κάνει την επόμενη χρονική περίοδο, ενώ 1 στους 3 το σκέφτεται ακόμα.

Στη δημοσκόπηση γίνεται αναφορά και στην ενέργεια της κυβέρνησης για τη χορήγηση προπληρωμένης κάρτας σε νέους που θα εμβολιαστούν. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (37%) δηλώνει ότι τώρα βλέπει αρνητικότερα την κυβέρνηση, από ό,τι πριν την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας.

Παράλληλα, αν και το 60% δηλώνει ότι η κίνηση της κυβέρνησης με την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για τους νέους θα λειτουργήσει ως κίνητρο για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 18-25 ετών, εντούτοις ο ένας στους δύο ερωτώμενους συμφωνεί ότι η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μια «λογική εξαγοράς των νέων».

Σχετικά διχασμένοι φέρονται οι ερωτώμενοι για το θέμα της χορήγησης προνομίων και διευκολύνσεων σε όσους έχουν εμβολιαστεί, με το 56% να συμφωνούν με τέτοιες ενέργειες, ενώ το 44% να διαφωνούν.

Τέλος, το 57% συμφωνεί με την ελεύθερη πρόσβαση μόνο των εμβολιασμένων σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους (θέατρα, κινηματογράφοι, εστιατόρια), με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.