ΔΕΗ: Έως το τέλος Αυγούστου η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ!!!

Στην κούρσα της διεκδίκησης του 49% του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες και οι εννέα υποψήφιοι επενδυτές που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού της ΔΕΗ.

Οι ίδιες πηγές θέλουν και τα εννιά funds να έχουν ακολουθήσει κανονικά όλη τη διαδικασία του due diligence και να διατηρούν το ενδιαφέρον τους ζωντανό μέχρι και το τέλος του διαγωνισμού.

Αρμόδιοι παράγοντες που παρακολουθούν από την αρχή κι από κοντά την προσπάθεια πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ μεταδίδουν την εικόνα της έντονης κινητικότητας μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να έχουν σχηματιστεί ήδη τέσσερα κοινοπρακτικά σχήματα αποφασισμένα για την απόκτηση του μειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Διαχειριστή.

Δεν αποκλείεται λένε οι ίδιες πηγές να παρουσιαστούν κι άλλες συμπράξεις.

Όσον αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας της πώλησης, κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον διαγωνισμό, εκτιμούν ότι αυτός θα είναι εντός του Αυγούστου και πιθανότατα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα να έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές. Αν αυτό ισχύσει τότε έως το τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται να έχει κλείσει και η συναλλαγή.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ στις 30 Ιουνίου, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης της διάσπασης του κλάδου δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό την εισφορά του στη θυγατρική της, τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επιπλέον έχει επιλεγεί η Grant Thornton ως ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για την αποτίμηση και τη διαπίστωση της εύλογης αξίας των περιουσιακών στοιχείων που θα εισφερθούν στον Διαχειριστή.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.