Βορίδης: Στο τραπέζι και η μετακίνηση από νομό σε νομό με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ!!!

Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια (στις ΜΕΘ) επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, αποκλείοντας το ενδεχόμενου νέου lockdown.

Η «εκτόξευση» του αριθμού των νέων κρουσμάτων έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία καταστρώνει σχέδια για την αποτροπή ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

Η μετάλλαξη Δέλτα καραδοκεί, ενώ η χαλάρωση των μέτρων, σε συνδυασμό με «πάγωμα» στους εμβολιασμούς και τον συνωστισμό σε κέντρα διασκέδασης όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού, έφερε τριπλασιασμό των νέων κρουσμάτων μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.
Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, το Μαξίμου εξετάζει έτσι το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων στη χώρα μας, αποκάλυψε πως δεν αποκλείεται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να γίνονται είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε αρνητικού τεστ, όπως γίνεται και με τα ταξίδια στα νησιά.

Ερωτηθείς πάντως για το σενάριο ενός νέου lockdown, κατέστησε σαφές πως δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης, καθώς υπάρχει επαρκής προστασία μέσω εμβολίου για όποιον θέλει να τη χρησιμοποιήσει.


Στη συνέχεια, αφού υπογράμμισε πως δεν μπορεί να μεταφέρεται στο κοινωνικό σύνολο η ευθύνη που παίρνει κάποιος να μην εμβολιαστεί, τόνισε πως δεν θα υπάρξει επιπλέον ενίσχυση στα νοσοκομεία σε ΜΕΘ, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

«Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια (στις ΜΕΘ) επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν», τόνισε, προσθέτοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες, αλλά είναι κρίσιμο να ενισχυθεί το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

Ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν αποκλείεται να επιστρέψουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι ένα από τα μέτρα που προτείνει η επιτροπή των Επιστημόνων.

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, η κυβέρνηση εστιάζει σε περιοχές με πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, ενώ κάλεσε την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού, οι οποίοι, όπως είπε, χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να προωθήσουν τις προσωπικές τους απόψεις.

«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την υποχρεωτικότητα τέλος του εμβολιασμού, σημείωσε ότι ο ίδιος είναι υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, ωστόσο υπάρχει σειρά νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την υπόθεση και δεν έχει λυθεί.

Η άποψή μας είναι ότι επικοινωνιακά η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα πηγαίνει από  το κακό στο χειρότερο και με το να κουνάει το δάκτυλο μιλώντας συνεχώς για ατομική ευθύνη πετυχαίνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα!!!

ΜΗΝ αναφερθούμε στην καταπάτηση των συνταγματικων δικαιώματων των πολιτών που βάλλονται βάναυσα!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.