Απειλούν τώρα τους εργαζόμενους με απόλυση!!!

Η κυβερνητική ρητορική και οι επιθετικές δηλώσεις υπουργών όπως του Άδωνι Γεωργιάδη νομιμοποιούν τις ακραίες συμπεριφορές εργοδοτών και επιχειρήσεων έναντι των εργαζομένων και όλα αυτά στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19. Τελευταίο παράδειγμα αυτής της εργοδοτικής επιθετικότητας είναι το εσωτερικό έγγραφο ξενοδοχειακής επιχείρησης στη Ρόδο δια του οποίου απειλούνται ξεκάθαρα με απόλυση όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν θα συνετιστούν με την εντολή άνωθεν για εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Το συγκεκριμένο διευθυντικό στέλεχος το οποίο υπογράφει το εσωτερικό έγγραφο, προφανώς νομιμοποιείται και το λέει, από τις κυβερνητικές επιλογές και τα εργαλεία που του πρόσφερε στο πιάτο ο υπουργός Οικονομίας Άδωνις Γεωργιάδης. Βασικό «εργαλείο» είναι το δικαίωμα απόλυσης εργαζόμενου, αν και εφόσον δεν υπακούσει στις εντολές για εμβολιασμό.

Δεν υπάρχει νομικός σε αυτή τη χώρα, ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση, ο οποίος να αγνοεί ότι καμία κυβέρνηση, κανένας κυβερνητικός θεσμός, αλλά και κανένας θεσμός της Πολιτείας δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει εμβολιασμό πολίτη και μάλιστα με απειλή απόλυσης εργασίας του. Ο εμβολιασμός αποτελεί ιατρική πράξη και είναι προσωπική υπόθεση του κάθε ενός, δεν υπάρχει νόμος δε στην Ελλάδα, ο οποίος να υποχρεώνει τους πολίτες σε αναγκαστικό εμβολιασμό.

Το εσωτερικό έγγραφο της ξενοδοχειακής επιχείρησης στη Ρόδο είναι πέρα για πέρα παράνομο. Ο συντάκτης της παρανομεί ξεκάθαρα και ο κάθε εργαζόμενος σε αυτή την επιχείρηση έχει το δικαίωμα να προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας αλλά και στην Εισαγγελία.

Το συλλογικό συνδικαλιστικό όργανο των ξενοδοχoυπαλλήλων έχει το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ζητήσει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων. Κανείς διευθυντής ξενοδοχείου κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί τον εργαζόμενο με απόλυση, εάν και εφόσον δεν εμβολιαστεί.

Δείτε το εσωτερικό έγγραφο της επιχείρησης

 

Παραβίαση του Συντάγματος

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα, δημοκρατικό δικαίωμα, του κάθε Έλληνα πολίτη να αποφασίζει για τον εαυτό του και να επιλέγει το πως θα διαχειριστεί τις ιατρικές προκλήσεις που εμφανίζονται στη ζωή του.

Αντιθέτως, κανένα επιχειρηματικό στέλεχος δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί την επαγγελματική επιβίωση εργαζομένου του, κρούοντας τη δαμόκλειο σπάθη μιας επικείμενης απόλυσης, ιδιαίτερα για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα που είναι η πανδημία, και όλα αυτά με τις ευλογίες μιας κυβέρνησης και των υπουργών της.

Σημειώνεται δε, ότι το δικαίωμα προς εργασία και η προστασία των εργαζομένων κατοχυρώνονται απόλυτα από το άρθρο 22 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι η εργασία αποτελεί δικαίωμα που προστατεύεται από το κράτος το οποίο μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών.

Επίσης, με το άρθρο 5 του Συντάγματος, ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και επίσης προστατεύεται και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, σαν γενική αρχή κάθε ατόμου.

Επομένως, η παραβίαση των συνταγματικών αυτών δικαιωμάτων του πολίτη, πλήττει τον σκληρό πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων, είναι απαραβίαστη και εξ αυτού του λόγου προβαίνουμε στην προκειμένη δημοσίευση και αποκάλυψη, η οποία με απροκάλυπτο και όχι νόμιμο τρόπο, απειλεί και προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζομένους της επιχείρησης τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που είναι παράνομος.

Είναι ένα από τα αναμενόμενα φαινόμενα, λόγω της περιρέουσας ατμόσφαιρας περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τα οποία προσπαθούν να επιβάλλουν με αναγκαστικό τρόπο τον εμβολιασμό.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.