ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμευόμαστε ότι θα καταργηθεί το ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΌ ν/σ Χατζηδάκη!!!

Για την κατάργηση του αντεργατικού νομοσχεδίου του Κωστή Χατζηδάκη στην πράξη όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και ακολούθως όποτε κι αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  μίλησαν σήμερα τόσο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης.

«Το τελευταίο διάστημα ο κ. Χατζηδάκης έχει μετατραπεί σε “τηλεπωλητή” απλήρωτων 10ωρων», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ότι «πυρήνας του νομοσχεδίου είναι να γίνει πιο φτηνή η εργασία στη χώρα μας» και εξήγησε: «μέσα από τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας γίνεται νόμιμο αυτό που μέχρι χθες ήταν παράνομο, απλήρωτες υπερωρίες με ατομική σύμβαση εργασίας και αυτός ο χρόνος να “πληρώνεται” με την υπόσχεση για ένα ρεπό». 

«Όλοι κατανοούμε ότι με ατομική σύμβαση, ο εργαζόμενος δεν έχει ουσιαστικά καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τον εργοδότη», πρόσθεσε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι «ήδη από νόμο που είχε περάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, είχε θεσπιστεί η ψηφιακή καταγραφή της υπερωριακής εργασίας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ σε ζωντανό χρόνο και μάλιστα, με βάση αυτή τη νέα διαδικασία, το 2017 για πρώτη φορά δηλώθηκαν και πληρώθηκαν περισσότερες από 6 εκ. ώρες υπερεργασίας και ο χρόνος υπερωριακής εργασίας υπερδιπλασιάστηκε». «Κανένα όμως ψηφιακό εργαλείο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς και με πρόστιμα-χάδι που θεσπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης, ότι «για πρώτη φορά με το νομοσχέδιο της ΝΔ, η καταχρηστική απόλυση -που έχει κριθεί ως τέτοια από δικαστήριο- δεν συνεπάγεται επαναπρόσληψη του εργαζόμενου» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να αυξηθούν τα εργατικά ατυχήματα, ειδικά στον κλάδο της βιομηχανίας, από την αύξηση των υπερωριών.

Τέλος, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαμήνυσε ότι «θα δώσουμε τη μάχη και μέσα στην κοινωνία, με όλους τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, ώστε να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο αλλά κι αν ακόμα περάσει, δεσμευόμαστε ότι θα καταργηθεί μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξαναβρεθεί στην κυβέρνηση».​

«Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου»
Αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων Ανθρώπου της Βουλής,για  το εργασιακό νομοσχέδιο, ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για ένα νομοσχέδιο που καθιστά «λάστιχο» τη ζωή των εργαζομένων, καταστρατηγεί το 8ωρο, λειτουργεί ως μηχανισμός μείωσης του κόστους εργασίας, εισάγει ως κυρίαρχη την ατομική σύμβαση, πλήττει τον συνδικαλισμό, την συλλογική εκπροσώπηση και το δικαίωμα στην απεργία, ένα νομοσχέδιο που δεν πρόκειται να «νομιμοποιηθεί» από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι τελικά θα τιμωρήσουν τους εμπνευστές του.

«Δεν τα είπατε αυτά προεκλογικά» τόνισε χαρακτηριστικά. «Είπατε στους εργαζόμενους πριν τις εκλογές, ότι δεν θα έχουν Συλλογικές Συμβάσεις; Διότι η μεγάλη αναχρονιστική τομή αυτού του νομοσχεδίου είναι η εισαγωγή της ατομικής σύμβασης», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορείτε να ζητάτε, χωρίς μάλιστα να υπάρξουν αντιδράσεις, να καταργηθούν αυτά. Γιατί, αφού τα αποκρύψατε όλα αυτά ως περιεχόμενο των θέσεών σας, από τους εργαζόμενους που σας ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, έρχεστε τώρα και τους απειλείτε, γιατί ποινικοποιείτε τους αγώνες. Ποινικοποιείτε τον συνδικαλισμό. Αυτό κάνετε! Ακόμα και το ιερό δικαίωμα της απεργίας θέλετε να το καταργήσετε», κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον εμπνευστή του νομοσχεδίου.

«Ε, σ’ αυτόν τον νόμο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η πλειοψηφία του κόσμου, στις δημοσκοπήσεις, σε αυτές τις δημοσκοπήσεις που βγαίνουν, πλειοψηφικά εναντιώνεται, το βλέπετε. Δεν μπορεί, ό,τι και να κάνετε, να τον νομιμοποιήσουν. Θα καταργηθεί αυτός ο νόμος. Όχι μόνο από την επόμενη κυβέρνηση, αλλά στην πράξη. Διότι αν δεν το κάνετε καταλαβαίνετε ότι ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου», υπογράμμισε.

«Ανοίγετε ένα πεδίο τεράστιων κοινωνικών συγκρούσεων που δεν υπάρχει προηγούμενό τους σε όλη την Ευρώπη. Υποκριτικά και δήθεν με οργισμένο ύφος, ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει, εδώ και μήνες στις τηλεοράσεις, «μα καλά, πιστεύετε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που να έχει καταργηθεί το 8ωρο;». Όχι! Εδώ το κάνετε εσείς! Πρωτοστατείτε σε αυτό! Αυτό, λοιπόν, θα τιμωρηθεί. Και θα τιμωρηθεί από τον κόσμο κύριοι συνάδελφοι»,κατέληξε ο Π. Σκουρλέτης.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.