Σαρηγιάννης: Τέλος Οκτωβρίου το τείχος ανοσίας στη χώρα!!!

Δεν είμαι ευχαριστημένος από την τήρηση των μέτρων μετά τα πρώτα βήματα χαλάρωσης» δηλωσε ο καθηγητής  Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Το έχουμε πάρει πραγματικά χαλαρά λόγω αποκλιμάκωσης και καλού καιρού, νομίζοντας ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, το οποίο δεν είναι αλήθεια», λέει χαρακτηριστικά.

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε αποκλιμάκωση και ναι, ο καλός καιρός βοηθάει, αλλά έχουμε να κάνουμε και με μεταλλαγμένα στελέχη που αρχίζουν να διασπείρονται σε περιοχές που σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε περισσότερο, ώστε να μην επιτρέψουμε τη μεγαλύτερη διασπορά αυτών των στελεχών», συμπληρώνει.Όπως εξηγεί ο καθηγητής, «αποκλιμάκωση οφείλεται κυρίως στον μεγάλο αριθμό self test, τα οποία ανιχνεύουν ασυμπτωματικούς και κυρίως προσυμπτωματικούς φορείς της Covid-19, που κανονικά θα εντοπίζονταν -αν εντοπίζονταν- πολύ αργότερα, με αποτέλεσμα να σταματάμε μεγάλο αριθμό αλυσίδων διασποράς».

Σε ό,τι αφορά την αύξηση των ημερήσιων εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό τις τελευταίες δύο ημέρες, βάσει των στοιχείων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, ο κ. Σαρηγιάννης την αποδίδει στη μη τήρηση των μέτρων από άτομα με μεγάλη κινητικότητα.

«Βλέπουμε ήδη τα αποτελέσματα της κακής τήρησης των μέτρων», σημειώνει, και επισημαίνει ότι η εικόνα θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν υπήρχαν τα self test.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.