Οι “ανενημερωτοι”ακόμη κατηγορουν τον Νόμο Παρασκευόπουλου… ενώ έχει ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ εδώ και χρόνια!!! [VIDEO]

https://youtu.be/Dw3c23teZ_g

Ενας χορός χειραγώγησης, εκμετάλλευσης του φόβου και αναπαραγωγής των προκαταλήψεων και στερεοτύπων για το έγκλημα έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια με αφορμή τον Νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Τι κι αν ο νόμος ίσχυε αρχικά για ένα έτος (27 Απριλίου 2015 έως 27 Απριλίου 2016) και παρατάθηκε μέχρι τις 28 Αυγούστου 2017, οπότε έπαψε να ισχύει οριστικά;

Τι κι αν έχουν ψηφιστεί στο παρελθόν αντίστοιχοι νόμοι, περιορισμένης διάρκειας επίσης, για την αποσυμφόρηση των φυλακών;

Για παράδειγμα οι νόμοι 4043/2012 και 4274/2014;

Τι κι αν αποσυμφορητικές διατάξεις για τις φυλακές έχουν ψηφιστεί επί υπουργίας Χατζηγάκη, Δένδια, Παπαϊωάννου, Ρουπακιώτη, Αθανασίου;

Τι κι αν με τις ευεργετικές διατάξεις νόμων της κυβέρνησης Σαμαρά είχαν αποφυλακιστεί 5.021 κρατούμενοι;

Τι κι αν η εκρηκτική κατάσταση υπερπληθυσμού των φυλακών στη χώρα μας έχει προκαλέσει συχνά τη διεθνή κατακραυγή, αλλά και πολλές καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;

Σύμφωνα με δηλώσεις του μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου, από το 2008 έως το 2014 η χώρα μας κλήθηκε να πληρώσει για τις συνθήκες κράτησης 3.238.800 ευρώ συν τόκους από καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ οι καταδικαστικές αποφάσεις από το 2015 έως το 2017 ήταν ύψους 122.300 ευρώ.

Στελέχη και κυβερνητικοί της Ν.Δ. και σχεδόν όλα τα  μέσα ενημέρωσης του κέντρου και της Περιφέρειας  επιμένουν να ασχολούνται με συγκεκριμένες περιπτώσεις δραστών που υποτροπίασαν μετά την αποφυλάκισή τους συνδέοντας την αποφυλάκιση με τον Νόμο Παρασκευόπουλου, παρότι έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια και ο νόμος έχει πάψει να ισχύει και είτε ΔΕΝ είναι επαρκώς ενημερωμένοι ή ηθελημένα το αποσιωπούν!!!

Ορισμένοι γνωρίζουν καλά ότι η επίκληση του Νόμου Παρασκευόπουλου μετά το 2017 είναι ένα μεγάλο ψέμα, πολλοί όμως φαίνεται να το αγνοούν, πράγμα που δείχνει όχι μόνο την αγραμματοσύνη των στελεχών της Ν.Δ., αλλά και την τεμπελιά τους να ενημερωθούν.

Τα fake news ξεκινούν από το ίδιο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο με σαφήνεια εξαγγέλλει την «άμεση κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου». Ενώ η ισχύς του νόμου είχε λήξει δύο χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2019, ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται να καταργήσει νόμο που δεν υπάρχει, προκειμένου «να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα».

Η καλλιέργεια του φόβου για τους επικίνδυνους εγκληματίες που βγαίνουν από τις φυλακές και η τόνωση της εντύπωσης ενός συνεχούς κινδύνου που προκαλεί ανασφάλεια είναι ο τρόπος ποδηγέτησης της Ν.Δ. προεκλογικά, η δημιουργία ενός φαντασιακού μεγάλου κινδύνου, από τον οποίο έρχεται να μας σώσει η ίδια η Ν.Δ.

Επιχειρεί να νομιμοποιήσει έτσι όλο το πρόγραμμα καταστολής της κυβέρνησης από τα πανεπιστήμια, τις πλατείες, τις καταλήψεις, το σπίτι του Ινδαρέ, τη διάλυση των συγκεντρώσεων.

Με άλλα λόγια η συνεχής επίκληση του Νόμου Παρασκευόπουλου για οποιονδήποτε υποτροπιάζοντα πρώην κρατούμενο φυλακών δημιούργησε την πραγματιστική δήθεν βάση, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η επερχόμενη, σημερινή καταστολή.

Και αιτιολογούνται τα κονδύλια σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό που τη συνοδεύουν.

«Στην εγκληματικότητα της νύχτας, τις δολοφονίες, τους βιασμούς, εκεί το περίφημο δόγμα Χρυσοχοΐδη Νόμος και Τάξη έδειξε τη γύμνια του.

Αυτό το είδος εγκληματικότητας δεν αντιμετωπίζεται με ξύλο σε διαδηλωτές, με καταστολή σε πλατείες και δαιμονοποίηση της νεολαίας και της πανεπιστημιακής ζωής, δηλαδή κάτι που απλώς εξεικονίζει τη συνεχή και απειλητική παρουσία της αστυνομίας στον δημόσιο χώρο.

Αυτή η γύμνια επιχειρήθηκε ακόμη μια φορά να ενδυθεί με την προσφυγή στον λεγόμενο Νόμο Παρασκευόπουλου, που τάχα ‘έβγαλε εγκληματίες απ’ τις φυλακές’» μας λέει η εγκληματολόγος Αφροδίτη Κουκουτσάκη.

Δεν είναι τυχαίο το ότι ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης στις αρχές Ιουνίου στη Βουλή έκανε λόγο για κακοποιό που βγήκε από τη φυλακή τον Ιούλιο του 2019 «με τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου» και αμέσως μετά κάνει απόπειρα φόνου. Άσχετος ή επιτήδειος;

Η επίκουρη καθηγήτρια στο Πάντειο σημειώνει: «Οι κατασταλτικές πολιτικές είναι δομικό στοιχείο της διακυβέρνησης των πληθυσμών σε περιόδους κρίσης. Καθώς μάλιστα ο χειμώνας προβλέπεται άγριος, η αστυνομία που θα δράσει πάλι για να καταστείλει τις αντιδράσεις του κόσμου δεν μπορεί να είναι απονομιμοποιημένη ως αναποτελεσματική στην καταστολή της βαριάς εγκληματικότητας. Και επειδή το κακό πρέπει να έχει υλικότητα, να είναι σώμα που μπορεί να κατασταλεί, με την επίκληση του Νόμου Παρασκευόπουλου επιχειρείται να καλυφθεί το κενό του μη εντοπισμού των δραστών».

Τελευταίο επεισόδιο στη σειρά διαφόρων «επικίνδυνων εγκληματιών που αποφυλακίστηκαν εξαιτίας του Νόμου Παρασκευόπουλου» είναι ο 35χρονος που συνελήφθη την Τρίτη για τον βιασμό και την κακοποίηση της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα. Ο βιαστής είχε καταδικαστεί επίσης για βιασμό το 2015 και αποφυλακίστηκε πριν από λίγους μήνες.

Τα τρολ της Ν.Δ. έσπευσαν, σαν εξαρτημένο αντανακλαστικό, προεξάρχοντος του διευθυντή του γραφείου Τύπου. Ο Νίκος Ρωμανός τα μάζεψε όπως – όπως όταν έλαβε το εξώδικο από τον Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος καλούσε σε άμεση επανόρθωση.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «ωμή προπαγάνδα» λέγοντας ότι «τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να συκοφαντούν και να λερώνουν τη δημοκρατία εκμεταλλευόμενα τον πόνο και την ανησυχία για τα θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων στα Γλυκά Νερά και στα Πετράλωνα».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.