Μεγάλες κινητοποιήσεις με συνθήματα και πανό κατά του εργασιακού νομοσχεδίου!!!

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην Αθήνα, το κέντρο ήταν απροσπέλαστο από τις 10 το πρωί όταν και ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενώ μία ώρα αργότερα ακολούθησαν και οι πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Πανό και συνθήματα όπως “κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και την απεργία”, “STOP στον Χατζηδάκη, απολύστε τον Μητσοτάκη”, “το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και διάλογο” κυριάρχησαν. Το “παρών” έδωσαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Δυναμική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της απεργίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Σε απεργιακό “κλοιό” η χώρα: Μεγάλες κινητοποιήσεις με συνθήματα και πανό κατά του εργασιακού νομοσχεδίου
13:10
Κοινωνία

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην Αθήνα, το κέντρο ήταν απροσπέλαστο από τις 10 το πρωί όταν και ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενώ μία ώρα αργότερα ακολούθησαν και οι πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος. Πανό και συνθήματα όπως “κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και την απεργία”, “STOP στον Χατζηδάκη, απολύστε τον Μητσοτάκη”, “το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και διάλογο” κυριάρχησαν. Το “παρών” έδωσαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Δυναμική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της απεργίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Κουτσούμπας: Εργαζόμενοι και νεολαία μπορούν να αχρηστέψουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ –

“Κάτω τα χέρια από το 8ωρο”

Ακολούθησαν συγκεντρώσεις και πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 11 π.μ. από την πλατεία Κλαυθμώνος. Οι διαδηλωτές συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, εκφράζοντας όπως έχει επισημάνει η ΓΣΕΕ «τη διαμαρτυρία του κόσμου της εργασίας».

Ορισμένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν “κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την απεργία” ή “STOP στο Χατζηδάκη, απολύστε τον Μητσοτάκη” και “κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό”.

Τσίπρας: Ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του!!!
Το “παρών” στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι “πολύ σύντομα ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του”.

“Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον φίλων του κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις, τον κόσμο της εργασίας. Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό. Πολύ σύντομα όμως ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει: “Και μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις εργασιακού μεσαίωνα και να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής και τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας”.

Γεννηματά: Είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση και το εργασιακό νομοσχέδιο που μας γυρίζει σε άλλες εποχές.Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας παρέστη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Η κα Γεννηματά από τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος έκανε την εξής δήλωση:

Το Κίνημα Αλλαγής, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, είμαστε απέναντι στην Κυβέρνηση της ΝΔ που με το εργασιακό νομοσχέδιο μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, της εργοδοτικής ασυδοσίας και του αυταρχισμού. Εμείς ανοίγουμε έναν νέο δρόμο, το δρόμο της νέας αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο”.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.