Επίσημη Σύσταση: Να μην εμβολιάζονται με Astrazeneca οι κάτω των 60 ετών!!! ΔΕΝ ισχύει,λοιπόν,το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο αναρωτιέμαι ο ΑΔΑΗΣ;;;

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως η σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμού είναι το εμβόλιο της AstraZeneca να μην χορηγείται σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών.

Και όσοι συμπολίτες μας με προτροπές της Επιτροπής έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca και είχαν προβλήματα για να ΜΗΝ αναφέρω κάτι χειρότερο από πού θα ζητήσουν ΕΥΘΥΝΕΣ;;;

Πειραματόζωα ήταν αναρωτιέμαι;;;

Εδώ έρχεται και η ψήφιση του ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΥ που τα καλύπτει ΟΛΑ!!!

Συγκεκριμένα η κ. Θεοδωρίου ανέφερε πως τα επίπεδα των κρουσμάτων κορωνοϊόυ βρίσκονται σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα στη χώρα και για το λόγο αυτό η επιτροπή εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση AstraZeneca μόνο για τους άνω των 60 ετών όπου, όπως είπε, το όφελος υπερτερεί σαφώς του κινδύνου θρόμβωσης.

Παράλληλα, και στην περίπτωση του AstraZeneca παραμένει η σύσταση για να γίνεται η 2η δόση με το ίδιο εμβόλιο που έχει πραγματοποιηθεί και η 1η δόση.

Εξαιρούνται τα άτομα που στην πρώτη δόση είχαν σοβαρές παρενέργειες, όπως τα περιστατικά θρομβώσεων!!!

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο θεράπων ιατρός να κάνει ένα αίτημα στην αρμόδια επιτροπή για έγκριση διαφορετικού εμβολίου στη δεύτερη δόση.

Η Μαρία Θεοδωρίου σημείωσε πως ο κίνδυνος της ανεπιθύμητης ενέργειας της θρόμβωσης είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. «Υπάρχουν μόλις 1,3 περιστατικά ανά 1 εκατ. δόσεις εμβολίων», είπε.

Ανοίγουν τα ραντεβού για τους 18-24 ετών

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για το ραντεβού εμβολιασμού της τελευταίας διαθέσιμης ηλικιακής ομάδας, αυτής των 18-24 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η εν λόγω ηλικιακή ομάδα μπορεί να κλείσει ραντεβού με τα σκευάσματα της Johnson&Johnson, Pfizer και Moderna.

Όσον αφορά τους πολίτες 25-29 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 93.000 ραντεβού από την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όταν και άνοιξε η πλατφόρμα.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.