Αλ. Τσίπρας: Βαφτίζετε αναγέννηση τον μεσαίωνα!!!

Δριμεία επίθεση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εργασιακά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε: «Δεν είστε σε θέση να φιμώσετε τη φωνή της κοινωνίας.

Εκτίθεστε!!!

Δεν είναι εύκολο σήμερα να κρύψεις αλήθειες. Μάταια, προσπαθείτε να κρύψετε την αλήθεια»

«Αρχιερέα του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το αντεργατικό νομοσχέδιο «έκτρωμα» που «διχάζει την ελληνική κοινωνία και τον λαό».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «προπαγάνδα και ασύστολα ψεύδη» για την υπεράσπιση του νομοσχεδίου. «Βαφτίζετε τον Μεσαίωνα, Αναγέννηση», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως τα λεγόμενα του πρωθυπουργού αποτελούν «δυσφήμηση όσων αντιδρούν και αντιστέκονται» εξηγώντας πως «απαξιώνονται τα συνδικάτα, όλες οι κοινωνικές οργανώσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Μίλησε για «ομιλία προκατασκευασμένων επιχειρημάτων» αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού που προηγήθηκε ισχυριζόμενος πως «δημιουργεί εικόνα απόλυτου διχασμού», «αποκαθηλώνει το εργατικό δίκαιο την κοινωνική δικαιοσύνη».

Η σφοδρή επίθεση Τσίπρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία συνεχίστηκε με τον πρώην πρωθυπουργού να τονίζει πως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι «ό,τι πιο αντεργατικό έχει έρθει στη Βουλή μετά τη μεταπολίτευση».

«Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας, όλο το μίσος»
Αναφερόμενος στις διατάξεις το νομοσχεδίου ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως συνίσταται στην λογική: «Περισσότερη δουλειά, λιγότερη αμοιβή, χωρίς καμία προστασία». Επισήμανε ότι «φέρνετε ρυθμίσεις από τα εγχειρίδια του ΣΕΒ και μόνο». Τόνισε ότι με τις διατάξεις του «καταργείτε το 8ωρο. Θεσπίζετε 10ωρη και 12ωρη απλήρωτη εργασία (…)».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο στην νέα γενιά, συνδέοντάς το και με τα ζητήματα της πρόσβασης στα πανεπιστήμια, όπως και με τον εμβολιασμό και την καταστολή«Στερείτε από τους νέους της πατρίδας μας τα όνειρα για πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Στέλνετε αστυνομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τους στοχοποιήσατε, τους κυνηγήσατε με βαρβαρότητα, τους συκοφαντήσατε, στην πανδημία.

Στέλνετε χιλιάδες από αυτούς στην ανεργία με την πολιτική σας.

Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας, όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έχοντας πάντα στο κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τόνισε: «Είστε ένας πρωθυπουργός που διχάζει. Δεν ενώνετε. Διχάζετε τους νέους» συμπεραίνοντας πως «οι κοινωνίες δεν πάτε έτσι μπροστά. Δεν πάνε μπροστά με τον αυταρχισμό» και καταλήγοντας πως αυτό το νομοσχέδιο «είναι ο θεμέλιος λίθος του καθεστώτος που οραματίζεστε».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.