ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Τι κρύβει η κυβέρνηση για το “Ναυάγιο” Ζακύνθου;

Μέγα  σκάνδαλο στην περίφημη παραλία “Ναυάγιο” της Ζακύνθου που συγκαταλέγεται στις καλύτερες του κόσμου.  Μια έκταση 14,500 στρεμμάτων και αξίας μεταξύ $800-900 εκατομμυρίων πουλήθηκε για $9 εκατ. (!!) από κάποιο άτομο ονόματι Γεώργιος Χάρος παράνομα (καθώς δεν ήταν ο ιδιοκτήτης) σε εταιρία συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ.  Τα δικαστήρια επενέβησαν και τα αστικά και τα ποινικά.  Εδώ βλέπετε to καταδικαστικό πόρισμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2020.

Το ενδιαφέρον είναι ότι παρά το καταδικαστικό αυτό πόρισμα, η κυβέρνηση δια του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος  ίδρυσε κρατική αναπτυξιακή εταιρία που περιλαμβάνει την ίδια περιοχή στα Ορεινά Ζακύνθου μέ έδρα την Αθήνα!!  Μάλιστα η περιφερερειάρχης Ιονίων Νήσων με κρατικά έξοδα διάνοιξε δρόμο προς την περιοχή!  Στην αναπτυξιακή αυτή εταιρία, όπου το δημόσιο ΔΕΝ θα έχει την πλειοψηφία, διορίστηκε στέλεχος, της εταιρίας ΑΚΤΩΡ που είναι ταυτόχρονα και στέλεχος της αμαρτωλής εταιρίας PIMANA, που ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ…

Τα υπόλοιπα μπορείτε να διαβάσετε στην λεπτομερή αυτή ανάλυση που μας έστειλε ανώνυμος συνεργάτης από την Ελλλάδα…

Το ενδιαφέρον είναι ότι παρά το καταδικαστικό αυτό πόρισμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη (ο οποίος έχει τα μούτρα να κάνει και ταξιδάκια στο εξωτερικό με κρατικά έξοδα και βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ατλάντα!!) ίδρυσε κρατική αναπτυξιακή εταιρία που περιλαμβάνει την ίδια περιοχή στα Ορεινά Ζακύνθου μέ έδρα την Αθήνα!!  Μάλιστα η περιφερερειάρχης Ιονίων Νήσων με κρατικά έξοδα διάνοιξε δρόμο προς την περιοχή!  Στην αναπτυξιακή αυτή εταιρία, όπου το δημόσιο ΔΕΝ θα έχει την πλειοψηφία, διορίστηκε στέλεχος, της εταιρίας ΑΚΤΩΡ που είναι ταυτόχρονα και στέλεχος της αμαρτωλής εταιρίας PIMANA, που ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ…

Τα υπόλοιπα μπορείτε να διαβάσετε στην λεπτομερή αυτή ανάλυση που μας έστειλε ανώνυμος συνεργάτης από την Ελλλάδα… 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ;

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΟΛΙΑΘ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ύστερα από ατελείωτες ώρες και ημέρες ανάγνωσης δημοσιευμάτων, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση εδώ και μια δεκαετία, την παρακολούθηση βίντεο με δηλώσεις σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο, αλλά και τις απαντήσεις πολιτικών εντός Κοινοβουλίου στις ελάχιστες – για τη σοβαρότητα του θέματος – ερωτήσεις στη Βουλή.

Ύστερα από τη μελέτη ντοκουμέντων στη δεξαμενή πληροφοριών navagiogate.com και Ύστερα από τη μελέτη του 80σέλιδου καθοριστικού υπ’ αριθ. 1679/2020 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάζει το PressPublica,

μπορώ να καταλήξω πως: πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολιτευτικής ζωής  της Χώρας μας. Στην εξέλιξή του φαίνεται να εμπλέκονται σημαίνοντα μέλη του εγχώριου πολιτικού συστήματος, επιχειρηματικοί όμιλοι, εταιρείες επικοινωνίας, κρατικές υπηρεσίες κ.α. ενώ το θέμα μοιάζει να αφορά και τα διεθνή πολιτικά και κυρίως οικονομικά – ενεργειακά παιχνίδια στο Ιόνιο και τη Νοτιο-ανατολική Μεσόγειο.

Το βούλευμα της 11ης Ιουνίου 2020 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών – ύστερα από δικαστική πορεία 6 χρόνων (2014-2020) και ενώ έλαβαν χώρα συνεχείς προσπάθειες από πολιτικούς και ΜΜΕ να φανεί ότι η «περίφημη»αγοραπωλησία των Ορεινών της Ζακύνθου αποτελεί «θεία τύχη» και «μεγάλη επενδυτική ευκαιρία για τη Ζάκυνθο μέσα από τη βασιλική οικογένεια τουΚατάρ» – καταλήγει στο πολύ απλό: Ο φερόμενος σαν πωλητής των 14.500 στρεμμάτων στην Ορεινή Ζάκυνθο το 2014 δεν κατέχει ούτε ένα στρέμμα από όλα αυτά που υποτίθεται ότι πούλησε! Η εργασία της ανακρίτριας Διαφθοράς, που πήρε στη συνέχεια το βούλευμα, επικεντρώνεται στις βαρύτατες κατηγορίες για τους επτά (7) ήδη εμπλεκόμενους και στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε όσους ακόμη διαπιστωθεί ότι έχουν συμπράξει στην απάτη. Οι ελπίδες για την αποκάλυψη του σκανδάλου εναποτίθενται, όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο Μητροπολίτης Δωδώνης, ο Ζακυνθινός Χρυσόστομος, «στους Τερτσέτηδεςτης Δικαιοσύνης».

Η «αγοραπωλησία» των Ορεινών και του Ναυαγίου της Ζακύνθου φέρεται να σκηνοθετήθηκε από μια ολιγομελή ομάδα ντόπιων αετονύχηδων, αυτοδιοικητικών και κρατικών λειτουργών (εμπλεκόμενων σε σειράΣκανδάλων όπως η καταστροφή της Επιχείρησης Καθαριότητας ΖακύνθουΑ.Ε., οι παράνομες δανειοδοτήσεις τουΔήμου Ζακύνθου από την Τράπεζα Πειραιώς, η απόπειρα ανατίναξης του Δήμου Ζακύνθου,  αποχαρακτηρισμός μεγάλων δασικών εκτάσεων κ.α.), με την υποστήριξη σκοτεινών οικονομικών συμφερόντων και επιχειρηματιών- ευεργετών, φίλων, κατά δήλωσή τους, και γνωστών της αγοράστριας εταιρείας Λιβανέζων μεσιτών με την επωνυμία PIMANA S.A.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η «αγοραπωλησία» υπογράφηκε εν κρυπτώ τον Μάιο 2014, σε Συμβολαιογραφείο των Αθηνών, με φερόμενο σαν πωλητή κάποιον Γεώργιο Χάρο και αγοράστρια την εταιρεία realestate (PIMANA S.A.) που φέρεται να εκπροσωπούσε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, τον τότε Εμίρη του Κατάρ (ο οποίος στη συνέχεια πέρασε τη διαδοχή σε γιό του). Ο εμίρης ΧαμάντμινΧαλίφα αλ Θάνι, σε διεθνή δημοσιεύματα, εμφανίζεται τις δεκαετίες 2000 – 2010 να έχει στενές σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Μέση Ανατολή, ενώ μετά τον καθορισμό των οικοπέδων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, εκδήλωσε τον θαυμασμό του για τον πολιτισμό των Επτανήσων. Τον θαυμασμό αυτόν εξέφρασε διαδοχικά σε όλους τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία (PIMANA S.A.) φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναικού τύπου (βλ. Εφημερίδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 1/12/2015), να έχει πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για τη νοσηλεία στην Ελλάδα, σε ακριβά ιδιωτικά θεραπευτήρια, Λίβυων “ανταρτών” που πολέμησαν για την πτώση του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη το 2011. Είναι η χρονιά που μαθαίνουμε για πρώτη φορά για τη συγκεκριμένη εταιρεία στη χώρα μας, ως μία από τις δεκαεπτά (17) συνολικά εταιρείες του Ομίλου PIMA GROUP.  Ο Εμίρης σε διεθνή δημοσιεύματα φαίνεται, επίσης, να εμπλέκεται στη χρηματοδότηση «ανταρτικών» ομάδων στη Συρία και αλλού, ενώ όλος ο κόσμος έχει εντυπωσιασθεί από τη στήριξη που προσέφερε το Κατάρ στον Ταγίπ Ερντογάν, όταν τον περασμένο Μάιο στήριξε με 10 δισ. δολάρια τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας.

Όμως, μόλις λίγους μήνες αργότερα, ολόκληρο το «Φιόρο του Λεβάντε» συντάσσεται με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ασφαλιστικά Μέτρα, κάνοντας αγωγές και συλλαλητήρια, τα οποία ακολούθησαν δημοσιεύματα, επερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων, επιστολές, φωνές και διαμαρτυρίες κ.ά.αυτό το πολεμικό κλίμα, η «περιορισμένων ικανοτήτων», όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, αγοράστρια εταιρεία PimanaS.A., λίγο πριν τα στελέχη της διαβούν την πόρτα της ανακρίτριας Διαφθοράς και μετά το Πόρισμα Καταπέλτης του Οικονομικού Εισαγγελέα Γαληνού Μπρη (τέλη 2015), φέρεται να «εξαγοράζεται» (με το από 29/5/2015 ιδιωτικό συμφωνητικό πωλήσεως ονομαστικών μετοχών), από την εταιρεία Al Rayyan ProjectManagement, με έδρα το Κατάρ. Άσχετο, βεβαίως, το γεγονός ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος του πωλητή των μετοχών με τον νόμιμο εκπρόσωπο του αγοραστή των μετοχών ήταν… το ίδιο πρόσωπο.

Μετά την έκδοση του υπ’ αριθ. 1679/2020 (11-6-2020) Βουλεύματος, το φθινόπωρο και συγκεκριμένα στις 15/10/2020, η εταιρεία PIMANA S.A. «ξεπουλιέται» άρον άρον και για ακόμη μια φορά σε offshore εταιρεία, με έδρα τις Παρθένους Νήσους ενώ η “βιτρίνα” της εταιρείας, τρεις Λιβανέζοι (C.C., J.B., R.B.), εξαφανίζονται ως δια μαγείας από προσώπου γης. Ο τέταρτος της αρχικής παρέας, Σύριος στην καταγωγή (J.Z.) εμφανίζεται από το έτος 2018 να έχει απομακρυνθεί από τις εξελίξεις, ενώ πρόσφατα κατέθεσε Αγωγή και Ασφαλιστικά Μέτρα κατά των ανωτέρω, για απαιτήσεις 18.000.000 ευρώ, έχοντας ως νομικό συμπαραστάτη διαπρεπή Νομικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού και Πρόεδρο μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας.

Πλέον, η διοικητική έδρα της νέας υπεράκτιας εταιρείας με την ονομασία ΠΙΜΑΝΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΓΕΜΗ 123445101000) έχει μεταφερθεί στις Παρθένες Νήσους ενώ η διοίκηση ασκείται από μεγάλη δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου.

Στα τέλη του 2020, ολοκληρώνεται η περαιτέρω ανάκριση από την Ανακρίτρια Διαφθοράς και το σύνολο του υλικού της δικογραφίας αποστέλλεται στην Εισαγγελία και εν συνεχεία στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ωστόσο, γυρνώντας λίγο πίσω το χρόνο, και μόλις λίγες μέρες μετά την μετακόμιση της αγοράστριας εταιρείας PIMANAS.A. στις Παρθένες Νήσους, κάτι ξεκινά να ψελλίζει  στο υπουργικό συμβούλιο ο Χάρης Θεοχάρης Υπουργός Τουρισμού (Δεκέμβρης 2020), περί ενός νομοσχεδίου,  που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση «Οργανισμών Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τουρισμού» καθώς και τη σύσταση ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στην περιοχή του Ναυαγίου Ζακύνθου!!!

Αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, και συγκεκριμένα στις 19/1/2021, η PIMANA  ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ με έδρα τις Παρθένες Νήσους, προχωρά στον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβάνοντας στους κόλπους της και τον κ. Ευθ. Μπουλούτα.

Πάραυτα, και σχεδόν ταυτόχρονα με τον ορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της  PIMANA  ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, «κυκλοφορεί» ανεπίσημα, στις 10/2/2021, το προαναγγελθέν σχέδιο νόμου του Υπουργού Τουρισμού, το οποίο ανακοινώνει τη σύσταση ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ με την επωνυμία ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε., με έδρα την Αθήνα, και σκοπό την εκμετάλλευση, προστασία και εν γένει αξιοποίηση μόνο της «δημόσιας γης», αλλά αν χρειαστεί και πέραν αυτής, του κόλπου του Ναυαγίου, την οποία «δημόσια γη» θα παραχωρήσει, μάλλον, το Υπουργείο Οικονομικών στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ, για λόγους «δημοσίου συμφέροντος».

Εντελώς τυχαία, την επόμενη μέρα 11/2/2021, ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας μέλος του Δ.Σ. της PIMANAS.A. με έδρα τις Παρθένες Νήσους,  ανακοινώνεται στα αθηναϊκά ΜΜΕ, ως ο νέος Πρόεδρος των εταιρειών ΗΛΕΚΤΩΡ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, αμφοτέρων θυγατρικών του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, βασικών «παικτών» στη διαχείριση και το μοίρασμα εκατομμυρίων ευρώ για τα απορρίμματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και της Χρυσής Γραμμής του Μετρό στη Ντόχα του Κατάρ.

Τέλος, και μέσα από έναν δαίδαλο αλλεπάλληλων «συμπτώσεων», λίγες μόνο μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 3/3/2021, με την υπ’ αριθ. 249-10/3-3-2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εγκρίνεται η σύναψη  Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων δασικής οδοποιίας μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΕ Ζακύνθου) και του ΥΠΑΠΕΝ και συγκεκριμένα για την διάνοιξη δασικής οδοποιίας δρόμου Α’  κατηγορίας στη θέση Ναυάγιο στη ΔΕ ΕλατίωνΔήμου Ζακύνθου ΠΕ Ζακύνθου, συνολικού κόστους 870.652,37 euro, εντός «δημόσιας έκτασης». Η  κ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων φαίνεται να ξέχασε ότι:

-ολόκληρη η περιοχή διάνοιξης του νέου δρόμου των 870.652,37 euro, «πουλήθηκε» και δηλώθηκε ότι μεταβιβάστηκε, με το υπ’ αριθ. 23.943/2014 Συμβόλαιο Αγοραπωλησίας, στην PIMANAS.A. (το οποίο νομίμως μεταγράφηκε στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Ζακύνθου, την 9η Μαΐου 2014, στον Τόμο 821 και με αριθμό 28), η οποία εν συνεχεία δήλωσε ολόκληρη την έκταση των 14.467,69 στρεμμάτων στο Κτηματολόγιο

-για ολόκληρη την περιοχή διάνοιξης του νέου δρόμου, ο Δασάρχης παρέδωσε στον «πωλητή» της έκτασης, για να ολοκληρωθεί η Αγοραπωλησία, την υπ’ αριθ. 1046/25-4-2012 Πράξη Χαρακτηρισμού, καίτοι δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σήμερα κατηγορούμενος

-για ολόκληρη την περιοχή διάνοιξης του νέου δρόμου, υπάρχουν εν ισχύ, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 97/2015 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, Ασφαλιστικά Μέτρα, τα οποία μάλιστα περιγράφουν λεπτομερώς το ιστορικό της Απάτης στα Ορεινά της Ζακύνθου

-ολόκληρη η περιοχή διάνοιξης και κατά μήκος του νέου δρόμου,  σύμφωνα με την από 15/12/2015 Παρέμβαση του ΝΠΔΔ της  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, αναγνωρίζεται, στις σελίδες 7-9, ότι ανήκει στην αδιαφιλονίκητη ιδιοκτησία της ιεράς μονής Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών εδώ και πέντε (5) αιώνες, και παρανόμως πουλήθηκε το 2014 από τον Χάρο στην PIMANAS.A.

Αυτό μόνον η ίδια μπορεί να το απαντήσει και ο κ. Γ. Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, στον οποίο απεστάλλει η Σύμβαση για υπογραφή !

Παρά ταύτα, μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι όλα τα παραπάνω γεγονότα είναι άσχετα μεταξύ τους. Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι τα παραπάνω στοιχεία – όπως τοποθετούνται στο κείμενο – αποτελούν κρίκους μιας μεγάλης αλυσίδας διαφθοράς και αδιαφορίας, με πεδίο δράσης τη χώρα μας. Όπως έλεγε και η ΛάϊζαΜινέλι, στον υπέροχο ρόλο της στο «Καμπαρέ», που αποτύπωνε τη σήψη της μεσοπολεμικής Ευρώπης στο εμβληματικό Βερολίνο, «money makes the world go round».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.