Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας – Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη εντός του έτους στη Ρωσία.

Την ανησυχία του για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Επίσης εκδήλωσε την ελπίδα ότι πραγματοποιηθεί εντός του έτους θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρωσία για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας, τονίζοντας τη σταθερή θέση της Ελλάδας για την ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων ΕΕ και Ρωσίας.

«Ενημέρωσα τον υπουργό για τις συζητήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό, αλλά και τα ευρύτερα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Υπογράμμισα τη βούληση της Ελλάδας για την προώθηση μιας ατζέντας ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Τουρκία, όμως πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Και τόνισα και πάλι τη μεγάλη ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για το γεγονός ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα υποστηρίξει το αναφαίρετο δικαίωμα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων και το γεγονός ότι όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, κάτι που ο υπουργός μού επανέλαβε και κατά τις σημερινές συζητήσεις μας», είπε ο Ν. Δένδιας, συμπληρώνοντας ότι εξέφρασε στον Ρώσο ομόλογό του την εκτίμησή του «για τη ρωσική προσήλωση στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας όσον αφορά το Κυπριακό».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.