ΕΟΦ: Αποκλειστικά στα φαρμακεία τα self test – «Όχι» στη διάθεσή τους στα σούπερ μάρκετ!!!

Απαγορεύεται η διάθεση rapid και self test εκτός φαρμακείων

Τα self-tests κατά του κορονοϊού θα διατίθενται μόνο στα φαρμακεία, ξεκαθάρισε την Παρασκευή με ανακοίνωσή του Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

«H διάθεση των τεστ covid-19 (rapid, self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα Φαρμακεία», τονίζει στην ανακοίνωση.

Επομένως, καθίσταται σαφές ότι απαγορεύεται η διάθεση των τεστ covid από οποιοδήποτε άλλο κανάλι διανομής ή σημείο πώλησης, εκτός των φαρμακείων, τονίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Τις σκέψεις για διάθεση self test από τα σούπερ μάρκετ αποκάλυψε την Πέμπτη η εφημερίδα Τα Νέα, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης όχι μόνο δεν τις διέψευσε αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για πώληση αλλά μόνο για διανομή.

Στη συνέχεια, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής τάχθηκε με ανακοίνωσή του κατά ενδεχόμενης διάθεσης των ατομικών τεστ σε σούπερ μάρκετ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ενώ και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, μιλώντας στο iatropedia.gr, τόνισε πως σε αυτήν την περίπτωση, της διανομής τεστ από τα σούπερ μάρκετ, τα 10.000 φαρμακεία όλης της χώρας θα αποσυρθούν από τη διαδικασία.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.