Εκτός της «πράσινης λίστας» των Βρετανών η Ελλάδα!!!

Εκτός της «πράσινης λίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου μένει προς το παρόν η Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Εκτός της «πράσινης λίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου μένει προς το παρόν η Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Η Ελλάδα, όπως και η Γαλλία και η Ισπανία, δεν συμπεριλήφθησαν στην πολυπόθητη «πράσινη λίστα», η οποία θα ανανεώνεται κάθε τρεις εβδομάδες.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε τις χώρες τις οποίες οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται από τις 17 Μαΐου χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τουρκία, Μαλδίβες και Νεπάλ στην «κόκκινη λίστα»

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, οι Μαλδίβες και το Νεπάλ μπήκαν στην «κόκκινη λίστα», κάτι που σημαίνει ότι όσοι ταξιδιώτες επιστρέψουν από τις συγκεκριμένες περιοχές, θα πρέπει να μείνουν σε 10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι από τις 17 Μαΐου, οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή του NHS για να το αποδεικνύουν.

Οι 12 χώρες της «πράσινης λίστας»

Στην «πράσινη λίστα» βρίσκονται 12 χώρες, τις οποίες οι Βρετανοί πολίτες μπορούν να επισκέπτονται από τις 17 Μαΐου χωρίς αυτοαπομόνωση στην επιστροφή. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνουν τεστ για την ανίχνευση του ιού πριν και μετά από το ταξίδι τους.

Στην πράσινη λίστα περιλαμβάνονται:

η Πορτογαλία (συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Αζόρες και της Μαδέρα),
το Γιβραλτάρ,
το Ισραήλ,
η Αυστραλία,
η Νέα Ζηλανδία,
η Σιγκαπούρη,
το Μπρούνεϊ,
η Ισλανδία,
οι Νήσοι Φερόες,
οι Νήσοι Φώκλαντ,
οι Νήσοι Νότια Γεωργία και Νότιες Σάντουιτς,
καθώς και η Νήσος Αγίας Ελένης, η Νήσος Αναλήψεως και το αρχιπέλαγος του Τριστάν ντα Κούνια.

Η σημασία στης βρετανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις δύο βασικές πηγές τουρισμού για την Ελλάδα, με τον αριθμό των Βρετανών που ταξίδεψαν σε ελληνικούς προορισμούς το 2019 να ξεπερνά τα 3,5 εκατ. και τις τουριστικές εισπράξεις να υπερβαίνουν τα 2,6 δισ. ευρώ (μερίδιο αγοράς 14,5%).

Της Ευας Οικονομάκη

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.