Εκπληκτικός ο Τέντογλου, 8.60 στο μήκος!!!!

Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μίλτος Τεντόγλου στην Καλλιθέα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος έπιασε τα 8,60μ. και σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και δεύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα πίσω από το 8,66μ. του Λούη Τσάτουμα. Επίσης είναι η 3η επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη πίσω από το ρεκόρ του Τσάτουμα, αλλά και το 8,86μ. του Ρόμπερτ Εμιγιάν!

Το 8,60μ. τοποθετεί τον Τεντόγλου στην 16η θέση όλων των εποχών παγκοσμίως. «Το σημαντικό είναι ότι ο πόνος στο πόδι έχει φύγει. Είναι μεγάλο άλμα αλλά για να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ θα πρέπει να κάνω 8,70μ. που είναι πολύ μεγάλη επίδοση. Πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχουν αθλητές όπως ο Ετσεβαρία που μπορούν να κάνουν 8,70μ. όποτε θέλουν» ανέφερε στο τέλος του αγώνα ο Τεντόγλου που προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους εν όψει του Τόκιο.

Εκτός του Τεντόγλου, σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ όπου σημείωσε φετινό ρεκόρ με 5,70μ. και πάλεψε για το 5,81μ. που θα τον έστελνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξαιρετική ήταν από ελληνικής πλευράς η Βασιλική Χαϊτίδου η οποία με άλμα στα 6,20μ. έπιασε το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.

Όριο για την ίδια διοργάνωση έπιασε και ο Αντώνης Σάντας με άλμα στα 5,25μ. στο επί κοντώ. Στο αγώνισμα που κέρδισε ο Καραλής, δεύτερος στον αγώνα ήταν ο Πέτρος Χατζίου που έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 5,55μ. Στο επί κοντώ των γυναικών η Πόλακ ξεπέρασε τα 4,45μ. Στο ύψος ο Κώστας Μπανιώτης πέρασε τα 2,20μ. στην επανεμφάνισή του.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.